Havi hírek
2017. augusztus 08. kedd - 11:20:10 -- Egészség, egészségügy -- 0

Népszava Online

Október elsejétől elveszítheti a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet az önállóságát, az ország legkomolyabb szívgyógyászata az Egyesített Szent István-Szent László Kórház része lesz – tudta meg a Népszava.

Nem vár a kormány, hanem még az ősszel az Egyesített Szent István-Szent László Kórház részévé teszi az országos kardiológiai intézetet - értesült lapunk. Információink szerint a beolvadás részleteiről szóló javaslatról augusztus 15-ig dönt az emberi erőforrások minisztere. Ha Balog Zoltán elfogadja a koncepciót, egyben új intézmény is születik: a Dél-pesti Centrum.

Tovább...2017. augusztus 08. kedd - 11:14:58 -- Blog -- 0

Gépnarancs

Isten megkapta Balog miniszter üzenetét, értelmezte, és ahogy ideje engedte, válaszolt neki: Te tehertétel miniszter, Te kapitális barom!


Tovább...2017. augusztus 08. kedd - 11:00:42 -- Politika -- 0

Index

Az összes vizsgált ország közül Magyaroszágon félnek a legjobban a migránsoktól. Közben Magyarország az az ország az EU-ban, ahol az egyik legkevesebb bevándorló és menekült él.

A világban az Iszlám Államtól és a klímaváltozástól tartanak a leginkább az emberek, de elég ijesztőnek tartják a kibertámadásokat és persze a globális felmelegedést is. És akkor még nem beszéltünk a nagyhatalmakról, pedig a velük kapcsolatos félelemtérképek vadi új képet adnak a világ aktuális állásáról – kapaszkodjanak, jönnek a parák. Világszinten két veszély emelkedik ki, ezektől félnek a legtöbben: a globális közvélemény az Iszlám Államot és a klímaváltozást látja a legfenyegetőbbnek.

Tovább...2017. augusztus 08. kedd - 10:49:36 -- Egészség, egészségügy -- 0

Népszava Online

Az igazi "túlélő" megtalálja a legújabb tudományos eredményeket, nem hagyja magát lerázni a rendszerben, és nekünk, az orvosoknak is ő a jó beteg – állítja Bodoky György professzor.

Európán belül Magyarországon betegszenek és halnak meg a legtöbben daganatos betegségben. Míg az OECD-országok átlagában a daganatos halálozás évente két ezrelék, idehaza e betegségekben a lakosság három ezreléke hal meg. Az nem rendkívüli, hogy idős emberek rákban halnak meg, ám nálunk a 65 évnél fiatalabbaknak is rosszak az esélyei. Százezer 65 évesnél fiatalabb magyar közül egy év alatt 120-an halnak meg rákban, míg a 2004-ben Magyarországgal együtt az unióhoz csatlakozott országok átlagában ez a szám csak 90, a tizenöt régebbi uniós tagállamban pedig csupán 63.

Tovább...2017. augusztus 08. kedd - 10:27:58 -- Blog -- 0

Kolozsvári Szalonna

Jó  reggelt! Napok óta először fordult elő velem, hogy betakaróztam hajnalban. Nem ez a valami, hanem az, hogy már levegőt is lehet kapni, bár a meteorológusok szerint ez holnapra elmúlik.

Kezdjünk a tegnapi nappal, mert még korán van, nem sok ideje volt senkinek hülyeségeket beszélni. Bár ez ma sem fog megjelenni a sajtóban, én elmondom: egy kedves ismerősömmel beszélgettem tegnap, aki nemrégen ment nyugdíjba.

Tovább...2017. augusztus 08. kedd - 10:14:44 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Gyűjtést szerveznek a MÁV-Startnál a Bulgáriában balesetet szenvedett 19 éves lány szülei számára, akik kiutaztak a kórházba, de a tartalékaikat augusztus közepéig fel fogják élni.

Felhívást adott ki a MÁV-Start központi üzemi tanácsa, hogy gyűjtést indítson a Bulgáriában balesetet szenvedett lány szülei számára, akik nem sokáig tudják már finanszírozni, hogy lányuk mellett lehessenek a burgaszi kórházban.

A lány édesanyja vezénylő tisztként dolgozik, a felhívást a VDSzSz Szolidaritás vasúti szakszervezet is közzétette a honlapján.

Tovább...