Havi hírek
2017. augusztus 07. hétfő - 11:04:28 -- Politika -- 0

Magyar Nemzet

Határtalan. A szlovák másodosztálybeli Komárom FC stadionja is megérett egy ráncfelvarrásra az Orbán-kormány szerint

– Egyetlen magyarországi politikust sem kerestünk meg. Elismert, szakmabeli emberekhez fordultunk Magyarországon, akik közvetítették kérésünket a magyar kormánynak – így hárította el a pénzigénylés folyamatát és a szálakat háttérben mozgatók nevét firtató kérdésünket Tarcsi Imre, a KFC sajtóreferense, akivel a felújításra váró (és arra a látvány szerint igencsak rászoruló) révkomáromi stadion irodájában beszélgettünk.

Tovább...2017. augusztus 07. hétfő - 10:47:06 -- Politika -- 0

Népszava Online

- Brüsszelt természetesen nem lehetett "megállítani" - amint a Fidesz-kormány úton-útfélen propagálja. A következő uniós gazdasági ciklustól valóban nehezebb lesz támogatáshoz jutni?

- A 2020 utáni korszakot nem látom sötéten, persze sok függ az akkori világgazdasági helyzettől. Van esély arra, hogy akkor már az Európai Unió egy erős növekedési periódusban lesz. Mindamellett az uniós finanszírozás részletei még nem ismertek. De lehet, hogy nem is a támogatások szűkülése jelenti majd a fő gondot Magyarország számára.

Tovább...2017. augusztus 07. hétfő - 10:34:02 -- Mezőgazdaság, kertészet, állattenyésztés -- 0

Népszava Online

Már a jövő évi gyümölcstermést is veszélyezteti a július közepe óta kisebb megszakításokkal tartó kánikula.


Tovább...2017. augusztus 07. hétfő - 10:27:04 -- Oktatás -- 0

Index

Interjút adott a Magyar Időknek Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár. 2019 szeptemberétől vezetik be az új Nemzeti alaptantervet, a következő változások várhatók.

Hazafias nevelés: A hazafias és honvédelmi nevelés nem új tantárgy lesz, ez a "tartalom és életérzés" csak megjelenik a történelemben, a földrajzban, de megjelenhet a zenében és a testnevelésórán is. Maruzsa szerint Magyarország a világ legerősebb katonai szövetségének a tagja, de "minden demokratikus társadalom oktatási rendszerében elengedhetetlen, hogy a lakosság felelőssége megjelenjen, amikor az ország védelmi képességéről van szó". Fontos, hogy az iskolai évek alatt szó essen az ezzel szorosan összefüggő hazaszeretetről.

Tovább...2017. augusztus 07. hétfő - 10:17:52 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

Augusztus 7-én alkonyatkor derült idő esetén különleges csillagászati jelenségben lehet részük azoknak, akik a keleti látóhatárt zavartalanul tudják megfigyelni - jelentette az idokep.hu meteorológiai portál.


Tovább...2017. augusztus 07. hétfő - 10:07:30 -- Blog -- 0

Kolozsvári Szalonna

Jó reggelt, jó reggelt, hétfő van és lehet lélegezni, azt mondják. Mármint azt, hogy most ez itt a szél, eső, lehülés ideje, ám szerdától megint támad a szubszaharai meleg.

Remélem, mindenki jól van, én különösebben nem éreztem az éjjel sem, hogy felfrissült volna a levegő, de mindegy is. A kormánypropagandából megtanulhattam, hogy ne annak higgyek, amit látok, érzek, tapasztalok, hanem amit odaraknak elém. Najó, vicceltem.

Tovább...2017. augusztus 07. hétfő - 09:59:23 -- Egészség, egészségügy -- 0

HVG

Az akció célja a fogászatokra jutó finanszírozás növelése: jelenleg a magyar állam évente összesen 28 milliárd forintot, vagyis lakosonként 2800 forintot fordít fogászati ellátásra, miközben a Magyar Orvosi Kamara fogorvosi tagozatának számításai szerint ez pont a fele a szükséges minimumnak


Tovább...