Havi hírek
2017. augusztus 03. csütörtök - 11:35:52 -- Életmód -- 0

Index

Egy kicsit hangos ez a videó, mert folyamatosan zúg a háttérben egy méretes ventilátor. És a trükk tulajdonképpen ennyi is.

Le kell támasztani a kertben egy ilyen légkeverőt, ami az egyik oldalán szívja a levegőt, a másikon pedig fújja, és ha jó helyre raktuk, például egy vizes árok közelébe, akkor a kikelő szúnyogok bele is repülnek, és meghalnak. Történet vége.

Tovább...2017. augusztus 03. csütörtök - 11:27:38 -- Belföld -- 0

Népszava Online

Az élelmiszerárak Európa-szintű összehasonlítása azt mutatja, hogy Magyarországon gyenge az áruházak közötti verseny. Amúgy a hazai árak az Unió alsó harmadában tanyáznak.


Tovább...2017. augusztus 03. csütörtök - 11:21:26 -- Egészség, egészségügy -- 0

Index

Több idős ember meghalt egy budakalászi szociális otthonban, írja a 444.

A mentőket állítólag ételmérgezés miatt hívták ki, szerdán kora este is erről írt a Bors. A  Bors szerint hét mentőautó volt a helyszínen, a mérgezés után két idős ember meghalt, hatot pedig kórházban ápolnak.

A 444 ezután felkereste a szociális otthont, ahol tagadták az ételmérgezést, de azt megerősítették, hogy több idős ember meghalt náluk. Az otthon a lapnak elmondta: a súlyos beteg, 90 év feletti lakók nem bírták a nagy meleget. Egyelőre sem a rendőrség, sem a mentőszolgálat nem adott bővebb tájékoztatást az ügyről.

Tovább...2017. augusztus 03. csütörtök - 11:14:56 -- Oktatás -- 0

HVG

Meglóduló fantáziával akár a sorkatonaság visszaállításának előkészítését is bele lehet látni abba a kormányzati tervbe, amely hazafias és honvédelmi elemekkel dúsítaná a testnevelésórákat.


Tovább...2017. augusztus 03. csütörtök - 11:09:06 -- Külföld -- 0

HVG

A Facebook-vezér Mark Zuckerberg és felesége eddig a diákok korszerű oktatása és a tanárok lakhatása támogatására koncentrál a történelem egyik legnagyobb jótékonysági felajánlásával.

Az egyik legmeglepőbb hír volt 2015-ben, hogy Mark Zuckerberg és felesége a családjuk birtokában lévő Facebook-részvények 99 százalékát eladományozza “az emberiség haladása érdekében”. Ez a történelem egyik legnagyobb jótékonysági felajánlása, akkori értékét tekintve 45 milliárd dolláros. Így jött létre a család alapítványa, a Chan Zuckerberg Initiative.

Hogy mire költik a pénzt? Azt lehetett már tudni, hogy afrikai tehetségek felkarolása kiemelt cél, és persze az is, hogy eltöröljenek a Föld színéről minden komolyabb betegséget. De az Axios tüzetesen utánajárt, hogy ezeken kívül mire ment el támogatás, és egy komoly irányt lehet felfedezni: az oktatás támogatását, két fronton is.

Tovább...2017. augusztus 03. csütörtök - 10:44:53 -- Gazdaság -- 0

HVG

Főleg Budapesten, valamint Kelet-Magyarországon, a kistelepüléseken kevés a kézbesítő és a sofőr.


Tovább...2017. augusztus 03. csütörtök - 10:32:55 -- Európai Unió -- 0

168 Óra Online

Nyilvánosságra hozták az Eurobarometer friss felmérését.

Az Európai Unió szerdán nyilvánosságra hozta a félévente hagyományosan kiadott felmérését, az Eurobarometer tanúsága szerint pedig a magyarok bizalma nőtt az EU-ban, amelyben jobban bíznak az Orbán-kormánynál és az Országgyűlésnél is. Amíg ugyanis az EU a magyarok 46 százalékának a bizalmát élvezi, az Orbán-kormány csak a 39 százalékukét, ami pedig az elutasítottságot illeti, az EU-t a megkérdezettek 49 százaléka, az Orbán-kormány az 58 százaléka nem kedveli.

Tovább...