Havi hírek
2017. július 31. hétfő - 10:26:47 -- Belföld -- 0

Népszava Online

Még idén az egész országban átirányítják a mentők 104-es számát a 112-es Központi Hívásfogadóba. A közbeiktatott telefonközpont miatt lelassulhat az életmentés.

A rendőrség és a tűzoltóság után a mentőszolgálatnak is csatlakoznia kell az Egységes Segélyhívó Rendszerhez – tudta meg a LánglovagokÍgy a 104-es szám a továbbiakban a 112-es központban csörög majd és onnan kapcsolják tovább a bejelentőt a mentőkhöz, melynek mentésirányítói saját protokoll alapján kérdezik ki a segélyhívót. Amennyiben kizárólag egészségügyi panasz a bejelentés tárgya, az alapadatok rögzítését követően az elektronikus adatlap továbbítása történik meg, ezt követően kapcsolják csak át az élőhangot, és kezdődik a mentők saját kikérdezése – közölte a Belügyminisztérium (BM).

Tovább...2017. július 31. hétfő - 10:08:33 -- Blog -- 0

Gépnarancs

Létezhet egy belső utasítás a köztévénél, amely arról szól, hogy tessék rávezetni a versenyzőket: mondják el, mennyire jó az uszoda, ahol versenyeznek.

A közönség biztatása és szeretete sokat segít a versenyzőknek. Van, akit persze nyomaszt a sok szeretet, elvárásként éli meg, de a legtöbb sportolónak erőt ad a versenyhez.

Tovább...2017. július 31. hétfő - 09:56:25 -- Érdekes -- 0

Népszava Online

Tizenkét, különleges egyeddel gyarapodott a fővárosi állatkert, mely mostantól a világ egyik legnagyobb lepkefajának, az atlaszlepkének is otthont ad.


Tovább...2017. július 31. hétfő - 09:41:03 -- Életmód -- 0

HVG

Örök érvényű jó tanács, hogy a nyaralás alatt kérjünk meg egy ismerőst, vegye ki a postaládánkba bedobott szórólapokat, hiszen a sok reklámanyag egy árulkodó jel, hogy nem vagyunk otthon és a lakásunk, házunk szabad préda. De 2017-ben ez még kevés a nyugodtsághoz.

A mobiltelefonok, a közösségi média, a hackerek és az IT-fenyegetettség korában elegendő-e a hosszabb utazások esetén a betörők elleni praktikus tanácsokat megfogadni? A kibervédelemben utazó Quadron szerint nem, éppen ezért össze is gyűjtöttek néhány praktikus dolgot. A tanácsaik, némi kommentárral kiegészítve.

Tovább...2017. július 31. hétfő - 09:36:55 -- Blog -- 0

Kolozsvári Szalonna

Jó reggelt, jó reggelt!

Esküszöm, minden reggel úgy nyitom ki a laptopot, hogy na most! Most lesz az, hogy nyomozás indul valaki ellen korrupció miatt, vagy lemondott az összes párt összes vezetője, plusz a kormány, esetleg valamelyik politikus beismerte, hogy hazudott, de legalább lopott is és most gyötri a lelke, ezért visszaad mindent.

Aztán a kávé segíteni szokott és felébredek, kihúzom a kezemet a biliből.

Tovább...