Havi hírek
2017. július 28. péntek - 11:26:48 -- Időjárás -- 0

Klubrádió

Ma délelőtt napos, többnyire gyengén felhős idő várható, felhősebb tájak inkább csak az északi megyékben fordulhatnak elő. Csapadék nem lesz.

Délután átmenetileg megnövekszik a felhőzet, a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre szinte minden számíthatunk. Csapadék általában nem alakul ki, legfeljebb északon lehet helyenként egy-egy futó zápor. Általában élénk lesz az északnyugati szél, délután 25, 30 fokig emelkedik a hőmérő higanyszála.

Tovább...2017. július 28. péntek - 10:54:22 -- Egészség, egészségügy -- 0

168 Óra Online

Szerencsésebb országokban egy kórházi ápolóra legfeljebb hat-hét beteg jut. Nálunk legalább tizenöt.

Ami a gyakorlatban azt jelenti: ha két nővér visz egy 34 ágyas osztályt 12 órás műszakban, az idő nagy része elmegy gyógyszer- és ételosztásra, orvosi vizitekre. Kellő figyelem híján nehezen elkerülhető a felfekvés, jönnek a kórházi balesetek. Sós Jánosé tragédiával végződött. Lapunkat nevelt fia kereste meg.

Tovább...2017. július 28. péntek - 10:44:37 -- Egészség, egészségügy -- 0

Pesti Bulvár

Tegnapi sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester elmagyarázta, miért nem akadálymentesítik a hármas metrót a valamikor a jövőben esedékes felújításkor; Az M3 metró utasainak alig egy ezreléke mozgássérült.

A helyzet az, hogy mivel a mozgássérültek nem tudják igénybe venni a metrót, ezért nem csoda, hogy szinte mérhetetlen a mozgássérült utasok száma.

Tovább...