Havi hírek
2017. July 26. Wednesday - 11:35:44 -- Blog -- 0

Gépnarancs

A Vezénylő Tábornok Tusványoson kihirdette, hogy ki a soros ellenség. A nemzet legjobbjainak a következő kilenc hónapban Soros maffiahálózatával és a brüsszeli bürokratákkal szemben kell állniuk a sarat, és a Soros által működtetett médiabirodalommal kell majd megküzdeniük.

Ellenség kijelölve, a csata színhelye és az alkalmazott taktika pontosítása folyamatban.

Orbán miniszterelnök szavait Németh Szilárd értő módon gondolta tovább. A Fidesz alelnöke, aki majdnem olyan okos, mint amilyennek látszik, keddi sajtótájékoztatóján megismételte, hogy harcolni fognak Soros médiabirodalma ellen.

Tovább...2017. July 26. Wednesday - 11:26:12 -- Egészség, egészségügy -- 0

Népszava Online

Több mint öt órán át nem láttak el egy fejsérült két és féléves gyereket a miskolci, megyei kórház gyermekambulanciáján. Hiába volt ügyeletes az intézmény a portáson és egy nővéren kívül nem volt orvos, aki megnézhette volna az újonnan érkezőket. Az esetről a Pesti Bulvár és a hétfői “Egyenes beszéd” is beszámolt. A történetet maga a gyermek édesapja, Veres Gábor újságíró mesélte el.

A család kirándulni ment Tiszalökre, ahol a 2,5 éves gyermekük – aki mellett végig ott voltak – egy medencébe akart belépni, de megcsúszott. A fejét beverte a medence szélébe. Eszméletét nem vesztette el. A fejéből folyt a vér, ijesztő volt az egész. A két szülő nagyon megijedt, kerestek a közelben egy elsősegély dobozt, fertőtlenítették, bekötötték a sebet

Tovább...2017. July 26. Wednesday - 11:14:24 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Index

Egy hete áll a bál a BKK e-jegyének elfuserált bevezetése miatt. Az egyik főszereplő egy tizenéves fiatal, aki észrevett egy rést a rendszeren, és szólt a BKK-nak, mégis elvitték a rendőrök a programot fejlesztő T-Systems feljelentése nyomán.

Ám nem ő az egyetlen hekker, akivel a Telekom-csoport keményen bánt: egy huszonéves fiatal idén áprilisban fedezett fel komoly biztonsági rést a cégnél. Ezt jelezte, majd behívták, még a közös munka is szóba került. Ő tovább tesztelte a rendszert, aminek a vége az lett, hogy hozzá is rendőrök csöngettek be.

Tovább...2017. July 26. Wednesday - 10:52:00 -- Politika -- 0

HVG

Tanácsadók serege segít a kormánynak költeni a pénzt. Magyarország anyagi lehetőségeinek 4 százalékát költi el a kabinet és a parlament fenntartására.

Uniós szinten is élen járunk a végrehajtó és törvényhozó szervekre fordított kiadásokban, amelyek 3-ról 4 százalékra nőttek 2017-re, azaz csupán a kormányzásra és az Országgyűlésre évente mintegy 1300 milliárd forint megy el – írja a Népszava.

Tovább...2017. July 26. Wednesday - 10:43:21 -- Blog -- 0

Kolozsvári Szalonna

Jóreggelt, szép reggelt mindenkinek, nem mondanám, hogy hozzá vagyok szokva a 16 fokos vadhajnalokhoz. Bármekkora szégyen és gyalázat, majdhogynem fáztam az imént.

Nem jó ez sehogyse. Meg a nyitott ablak mellett/alatt alvásnak is van ilyenkor egy olyan jó mellékhatása, hogy torokfájással ébred az ember. A napi rinya megvolt, úgyhogy nézzük, mit is mondhatnék kedveset, szépet.

Ezt biztos nem hiszi el senki, de addig-addig ismételtük, mormoltuk, hogy meghosszabbítják Bicskéig, majd Lovasberényig, hogy valóra vált. Persze nem mi találtuk ki, hanem a fényességes tudatrepedés definiálta emígyen a magyar demokráciát.

Tovább...2017. July 26. Wednesday - 10:36:54 -- Politika -- 0

HVG

A Magyar Közlöny szerint a kormány közel 8,5 milliárd forintot fordít kisvasútfejlesztésre. Ebből az összegből fedezik többek közt a Bicske–Felcsút Puskás Akadémia szakasz megtervezését.

„Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig”.

Ezt Orbán Viktor mondta még 2015 végén Felcsúton. A Magyar Nemzet kiszúrta, hogy eljött a pillanat, amikor a kormányfő már nem tűr tovább, és építkezésbe kezd.

Tovább...