Havi hírek
2017. július 24. hétfő - 11:57:43 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Borsonline

Csak Románia és Ukrajna van hazánk mögött a minimális és az átlagnyugdíjak összegében. A nyugdíjszakértő szerint 2030-ig semmi gond nem lehet a magyar nyugdíjrendszerrel, de utána muszáj lesz valamit változtatni.

Bár többszázezer, sokszor a napi megélhetésért küzdő kisnyugdíjas számára hihetetlennek hangzik, de tény: Magyarország az európai középmezőnyben helyezkedik el a nyugdíjak összegének tekintetében. Az átlagos nyugdíj mértéke 2017-ben havi 121 ezer forint, ami ráadásul az átlagfizetések csaknem kilencven százaléka.

Tovább...2017. július 24. hétfő - 11:44:26 -- Életmód -- 0

Pénzcentrum

Miközben Magyarországon a pincérek bére a földet súrolja, még mindig jócskán elmarad az átlagtól, addig Nagy-Britanniában megfizetik a jó munkaerőt. Ráadásul van előrelépési lehetőség: Laura például alig félév alatt felszolgálóból műszakvezető lett. Két Londonban, a vendéglátőiparban dolgozó magyar osztotta meg velünk tapasztalatait.

A múlt héten robbant a hír, hogy már ősszel aláírhatják azt a kollektív szerződést, ami akár 60 ezer forinttal magasabb bért garantálhat a vendéglátásban illetve a turizmusban dolgozó szakmunkásoknak. Óriási ugyanis a munkaerőhiány, lasszóval kell fogni az embereket.

Tovább...2017. július 24. hétfő - 11:17:21 -- Blog -- 0

Rezeda Világa

Egy nő sípolt vagy sípolni óhajtott a tusványosi szeánszon, ezért őt a hajánál fogva vitték földre. Ellenvéleménynek helye nincs, itt tartunk. Nem székely-magyar, hanem magyar-magyar mókus volt brutálisan bunkó, s mindezt csupán azért kellett rögzíteni, mert a verést már jó előre beígérték az elégedetlenkedőknek.

A Schmidt Mária által lerabolt Figyelőben egy Pindroch Tamás névre hallgató organizmus fenyegetőzött: „A házigazdák szinte rajongásig szeretik Orbánt, és saját kormányfőjükként tekintenek rá. Ne legyen félreértés: Tusnádon ők vannak most is többségben. A fütyülősök jó, ha tudják, a székelyek nem szoktak viccelni, ha a magyarság és kormányfője ellen szervezkedik valaki. Jobb esetben a füttyszóra csak ütni fognak, és nem kérdeznek semmit. A rosszabb esetre ne is gondoljunk, nehogy sírás legyen a vége.”

Tovább...2017. július 24. hétfő - 10:45:03 -- Egészség, egészségügy -- 0

HVG

Közös nyílt levelet írattatna alá az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az egészségügyi intézmények vezetőivel, amelyben a sajtónak üzennek.


Tovább...2017. július 24. hétfő - 10:35:41 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Villám csapott két nőbe a Kőrös-toroki strandon – írta a Szentesi Mozaik.

Két nőbe csapott bele egy villám vasárnap a Kőrös-toroki strandján – közölte a Szentesi Mozaik, amely fotókat is közzétett a helyszínről.

A helyszínre két mentőautó érkezett, a két középkorú nőt "sokáig próbálták visszahozni" – tette hozzá a lap a Facebookon.

Tovább...2017. július 24. hétfő - 10:14:57 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Egyes régiókban minden negyedik háztartás internet nélküli.

Bár folyamatosan nő a magyar háztartások internetellátottsága, ez uniós összehasonlításban még mindig alacsonynak számít  - írja a Magyar Nemzet, amely a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország 2016 című kötete alapján azt írja, míg 2010-ben még csupán a hazai háztartások 58 százalékának volt internet-hozzáférése, 2016-ban azonban már 79 százalékának. Ennél jobb a helyzet Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban is, csupán Romániában alacsonyabb az internetellátottság a magyarországinál.

Tovább...