Havi hírek
2017. július 23. vasárnap - 11:33:22 -- Sport -- 0

!!444!!!

Lényegében feladta a versenyét az U-20-as Európa-bajnokság 3000 méteres gátfutó számában Pavuk Tíra, hogy segítsen felbukott társán. 

A grossetói versenyen a száma esélyese, az ifjúsági olimpiai bajnokságon bronzérmet szerzett Tóth Lili Anna vezetett, amikor megbotlott az egyik gátban és elesett. A mögötte lévők közül nem mindenki tudta kikerülni, a futó az esés és az ütközések miatt nem bírt felállni.

A másik magyar döntős, Pavuk Tíra megállt és megpróbálta felsegíteni a társát. Nem sikerült, Tóth nem tudta folytatni a versenyt. Utóbb Pavuk a Nemzeti Sportnak elmesélte, hogy próbálta bíztatni a földön fekvő társát, hogy álljon fel, menjen tovább, de Tóth azt mondta, hogy szédül, látszott, hogy sokkos állapotban van.

Tovább...2017. július 23. vasárnap - 10:54:48 -- Külföld -- 0

Index

Kilátástalan helyzetben vannak a venezuelai magyarok, akik közül sokan hazánkba költöznének, dacára annak, hogy többük már a nyelvet sem beszéli

Munkatársunk a Baptista Szeretetszolgálat önkénteseként Venezuelába vitt életmentő gyógyszereket az ott élő magyaroknak. A világ legveszélyesebb városában nézte meg a hétköznapokat, és részt vett egy alternatív népszavazáson, melynek eredményét a kormány nem ismeri el. Sokkoló riport egy olyan országból, amely egykor a térség leggazdagabb állama volt.

Tovább...2017. július 23. vasárnap - 10:48:22 -- Blog -- 0

Gépnarancs

Kiderült, hogy a csíkszeredai magyar konzul sajtósának a férje volt az a nagyon bátor férfi, aki magát fotóriporternek maszkírozva, hátulról rárontott egy fiatal nőre és a hajánál fogva a földre rántotta.

Bátor tettvolt, a Fideszben most biztosan elégedettek.

Normális országban amúgy már repülne a konzul sajtósa férjének eme kis csínye miatt, és még a konzult is megkérdeznék, hogyan sikerült ilyen jó munkatársat találni, akinek a férje ekkora bunkó

Hanem, van itt más is. Ezek nemcsak az Orbán beszéde alatt füttyel tiltakozó nővel bánnak így.

Tovább...
2017. július 23. vasárnap - 10:42:53 -- Belföld -- 0

Index

Megjelent az első egységes csomagolású cigaretta a dohányboltokban Magyarországon - közölte Demjén Tibor, a Emmi Dohányzás Fókuszpont vezetője az MTI-vel.

Az új márka csomagolásán a 2016. augusztus 20-án hatályba lépett rendelet szerint már nincsenek védjegyek, grafikai szimbólumok és képi megjelenítések.

Az MTI megkeresésére Demjén Tibor kifejtette: az új márkájú cigaretta az Országos Dohányboltellátó Kft. (ODBE) adatai szerint a trafikokba júliusban került forgalomba. A cigarettát a Von Eicken GmbH gyártja, a forgalmazója pedig az Alföld-Tabak Kft.

Tovább...2017. július 23. vasárnap - 10:09:26 -- Egészség, egészségügy -- 0

HVG

Megdőlni látszik az az alapvetés, hogy a cukorbetegeket mindenáron teljes kiőrlésű kenyér fogyasztására kell ösztökélni.


Tovább...2017. július 23. vasárnap - 10:00:14 -- Időjárás -- 0

Index

Felhőszakadás miatt három déli megye kivételével az egész országra 1-es fokozatú, enyhe figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Heves zivatarok is lehetnek meg, elsősorban az ország északi területein. Közben nagy hőség is lesz ma, a dél-keleti megyékre 2-es fokozatú figyelmeztetést adtak ki, arra fele még jobban érdemes figyelni a folyadékbevitelre.

Tovább...