Havi hírek
2017. July 14. Friday - 10:44:51 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

Néhány hete még egyetlen napfolt sem volt a csillagunkon, a NASA napdinamikai obszervatóriumának szakembereinek azonban a napokban sikerült filmre venniük egyet, ami nagyobb a szokásosnál.

Az utóbbi években a napfoltok többször is a tudományos élet figyelmének középpontjába kerültek. A Nap jellegzetes foltjai ugyanis kezdenek egyre gyakrabban eltűnni a csillagról, aminek hiányát a Föld is megérezheti.

Tovább...2017. July 14. Friday - 10:33:16 -- Életmód -- 0

HVG

A magyarok 90 milliárd forintot költenek sajtvásárlásra az élelmiszerüzletekben, ennél többet csak a feldolgozott húsra és sörre adnak ki


Tovább...2017. July 14. Friday - 10:07:35 -- Blog -- 0

Kolozsvári Szalonna

Nahogy akkor nincs plüssállat, giccses állat, igazi állat van. Továbbra is sivatagi rókával terrorizállak, mert nekem ő a kedvencem. Ez meg igazi róka. Lesz majd vidra is, ha rajtam múlik. Csupa közérdekű információ, tudom. Rá is térek a lényegre: nagy napra virradt a nemzet, bizony.

Teljesen baráti az időjárás egyelőre, bár egyáltalán nem biztos, hogy ez így is marad, aminek azoknak különösen nem jó hír, akik a budapest vizes vébé megnyitóján szeretnének csápolni.

Tovább...2017. July 14. Friday - 09:52:16 -- Sport -- 0

Népszava Online

Ma kezdődik a több mint két hétig tartó budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokság. Összeállításunkban megtalálja a magyar indulók névsorát, és az összes verseny időpontját


Tovább...2017. July 14. Friday - 09:48:29 -- Egészség, egészségügy -- 0

HVG

Műtét után, állítólag még altatásban szállított volna a mentő egy német beteget szerdán a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáról CT-re, de a beteg még a folyosón meghalt - írta a Magyar Nemzet.

Szerda délután egy német állampolgárt vitt volna a rohamkocsi a szívklinika körülbelül 80 méterrel messzebb található, Határőr úti épületébe CT-re, de a páciens nem ért oda, még a kórházban meghalt - értesült a Magyar Nemzet.

Tovább...2017. July 14. Friday - 09:36:26 -- Bulvár -- 0

Pesti Bulvár

Kálmán Olga a hivatalos Facebook-oldalán reagált azokra a Habony  sajtóban megjelent hírekre, miszerint a rossz nézettségi adatok miatt elhagyja a Hír Tv-t és Csintalan Sándor veszi át az Egyenesen című műsort tőle.

Hahó magatokat újságírónak nevező enter billentyűk! Szóltam előre, hogy fölösleges hülyeségeket írni felmondásról, kirúgásról, nézettségről. Bár tudom, hogy ez utóbbi különösen fájhat a kenyéradóitoknak, nehéz megemészteni, hogy a Hír Tv tájékoztat, nem agyat mos és még nézik is sokan, nagyon sokan

– írta közösségi oldalán

Tovább...2017. July 14. Friday - 09:18:04 -- Közélet -- 0

168 Óra Online

Ő az egyik legnagyobb barátvesztő politikus. Szép lassan eltünedeztek mellőle mindazok, akik évtizedeken át közel álltak hozzá, miközben az Orbán Viktorhoz fűződő barátsága fokozatosan egyoldalú imádattá alakult.

Öt éve vezeti az emberminisztériumot, látszólag karrierje csúcsán van, miközben napról napra veszít politikai súlyából. Ma már inkább csak akkor figyelnek rá, ha épp mosolyt fakaszt valamelyik közszereplése alkalmával. Egykori barátainak az fáj a legjobban, hogy botcsinálta, sőt kártékony politikus lett egy hajdan nagy reményekkel induló, művelt és intelligens teológusból. Balog Zoltán portréja.

Tovább...