Havi hírek
2017. július 07. péntek - 10:53:57 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Népszava Online

Januártól kivételes ellátást kérhet a dolgozni képtelen betegeknek az a köre, amelyik az utóbbi időben már egy fillért sem kapott az államtól.


Tovább...2017. július 07. péntek - 10:18:20 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

Index

Ausztrál tudósok szerették volna kideríteni, milyen tulajdonságoknak kell meglenniük az átlagemberekben ahhoz, hogy trollkodásban, azaz mások provokálásában, ingerlésében, gyalázásában leljék örömüket a különböző internetes fórumokon.

A kutatásban 415, a közösségi médiát használó, 18 év fölötti „normális”, azaz amúgy jellemzően nem trollként viselkedő embert kérdeztek ki egy kérdőív segítségével, hogy megtudják, melyek azok a tulajdonságok, amelyek fogékonnyá tehetik őket a trollkodásra. Amit például olyan kérdésekre való igenlő válaszok alapján állapítottak meg, mint hogy az illető azt mondja, bár tudja, hogy a posztja vagy kommentje mások szerint támadó lesz, ő azért viccesnek gondolja azt – írja a Quartz.

Tovább...2017. július 07. péntek - 10:11:55 -- Időjárás -- 0

HVG

Kilenc megyére és a fővárosra másodfokú, nyolc megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre a heves zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.


Tovább...2017. július 07. péntek - 10:01:43 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

Japán kutatók filmre vették, hogyan terjednek és képeznek áttéteket az egyes rákos sejtek egerek szervezetében.

Az egészséges szövetek zöld színben, a rákos sejtek intenzív vörösben látszanak azon a videón, melyet a Tokiói Egyetem és a Riken Intézet tudósai készítettek.


Tovább...