Havi hírek
2017. július 06. csütörtök - 09:55:45 -- Időjárás -- 0

Index

Második napja ítéletidő tombol Japán délnyugati részén, a hatóságok közel négyszázezer embernek tanácsolták azt, hogy hagyják el otthonaikat, mert veszélybe kerültek az özönvízszerű esőzések okozta árvizek miatt - írja az MTI.

A hatóságok legalább 15 eltűntről tudnak Kjúsú szigetén, de egyes hírek szerint két halottja is van már a második napja tomboló ítéletidőnek.

Az NHK közszolgálati televízió híradása szerint a Kjúsún fekvő Fukuoka prefektúra egyes területein szerdán kilenc óra leforgása alatt több mint kétszer annyi eső esett, mint áltagosan júliusban szokott, és emiatt folyók léptek ki a medrükből, utakat, hidakat és vízparti épületeket mosva el. Sok helyütt fennáll a földcsuszamlások veszélye.

Tovább...2017. július 06. csütörtök - 09:45:23 -- Időjárás -- 0

HVG

Sok helyen elkél majd az esernyő.

Az ország nagyobb részén napos, gomolyfelhős idő várható, de a keleti, északkeleti harmadon, illetve a Nyugat-Dunántúlon késő délutánig több lesz a felhő, és elsősorban ott alakulhat ki több helyen zápor, zivatar. Estére csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az északnyugatira forduló szelet a főváros környékén és a Dél-Alföldön erős lökések kísérik. Zivatar környezetében a szél átmenetileg viharossá fokozódhat, sebessége az óránkénti 80 kilométert is elérheti. A Dunántúlon néhol heves zivatar is előfordulhat: 2 centiméter átmérőjű jég eshet, és 90 kilométer/órás széllökések is lehetnek.

Tovább...2017. július 06. csütörtök - 09:27:05 -- Belföld -- 0

168 Óra Online

Az átadás óta eddig 53 olyan nap volt, amikor senki nem utazott rajta. Tavaly kétszázalékos volt a kihasználtsága.

Amióta tavaly májusban átadták, 53 olyan nap volt, amikor senki nem utazott a felcsúti kisvasúton. Ebből hét napon mégis útnak indították úgy, hogy egy lélek sem ült rajta mozdonyvezetőn és a kísérő személyzeten kívül – derítette ki az ATV Híradója. Csak tavaly októberben akadt hat olyan nap is, amikor senkit nem érdekelt annyira, hogy jegyet váltson rá.

Tovább...