Havi hírek
2017. július 05. szerda - 11:21:30 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Népszava Online

Egyre több feladatot kell megoldani egyre kevesebb, rosszul fizetett, a végkimerülés határán álló szakembernek, hogy minden nyugdíjas időben megkapja a pénzét.

Az utóbbi napokban szerkesztőségünk több olyan jelzést kapott, hogy hiába tolták néhány hónappal későbbre az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) és így a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság (NYUFIG) beolvasztását a Magyar Államkincstár (MÁK) szervezetébe, a Kincstár november elsején sem lesz kész rá, hogy a nyugdíjak kifizetését a megszokott határidőkre teljesítse. Kincstári dolgozók szerint a lépés annyira előkészítetlen, hogy jó, ha az összeolvadás decemberben megvalósulhat, de így sem tartják elképzelhetetlennek, hogy kéthavi nyugdíjat összevontan kapnak meg az idős emberek. A káoszt növelheti, hogy épp ezekben a hetekben kellene kiszámolni az idei kiegészítő nyugdíjemeléseket és most először a nyugdíjprémiumot is, ami önmagában nehéz feladat elé állítja a kifizetőhely köztisztviselőit. Mindezt tetézi, hogy mindkét szervezet dolgozói a végkimerülés határán állnak a sok munka miatt, amit nagyon alacsony bérek mellett kell elvégezniük.

Tovább...2017. július 05. szerda - 10:29:17 -- Politika -- 0

HVG

De ahogy az utcákon, az internetes megosztásokban sem feltétlen úgy, ahogy a kormányzati propaganda szeretni. Íme egy újabb adag a legjobbakból.


Tovább...