Havi hírek
2017. July 01. Saturday - 10:48:00 -- Időjárás -- 0

Index

Ahvazban, egy egymilliós iráni városban mért új melegrekordot egy francia meteorológus.

Hogy ez most új világcsúcs-e vagy csak helyi rekord, az kissé zavaros, mert hivatalosan a valaha mért legmagasabb hőmérséklet 56,7 fok, a kaliforniai Death Valley-ban mutatott ennyit a hőmérő 1913-ban - de annak a mérésnek a hitelességét a legtöbb szakértő vitatja. Akárhogy is, most egy perces néma légkondi-kikapcsolással emlékezzünk meg a szerencsétlen izzadó irániakról.

Tovább...2017. July 01. Saturday - 10:45:22 -- Időjárás -- 0

HVG

A lehűléssel együtt pénteken fátyolfelhők érkeztek nyugat felől, és jégkristályaik színekre bontották a napfényt, látványos halojelenséget előidézve ezzel. A szivárványszín karikákat a Dunántúl több pontjáról lefotózták.


Tovább...2017. July 01. Saturday - 10:02:37 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Az elmúlt órákban deaktiválták a mobilszolgáltatók azokat a feltöltős SIM-kártyákat, melyekkel nem végezték el használóik a törvény által előírt adategyeztetést.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a mobilszolgáltatók is sokáig úgy kommunikálták, a deaktivált SIM-kártyák tulajdonosai örökre elbúcsúzhatnak az addigi telefonszámuktól. Az elmúlt napokban kiderült, hogy ez nem egészen így van, a Telekom, a Telenor és a Vodafone ügyfelei is visszakaphatják eddig használt számukat.

Tovább...