Havi hírek
2017. június 27. kedd - 11:31:36 -- Érdekes -- 0

Index

A NASA hamarosan bejelenti az intelligens földönkívüli élet felfedezését

– hirdeti a címében egy 12 perces videó, amelyet rengeteg híroldal is átvett, és a cikk írásakor már egymillió megtekintés fölött jár. A dologgal viszont több probléma is akad

Egyrészt a videó nagyon úgy néz ki, mintha az Anonymous nevű nemzetközi hekkerkollektíva adta volna ki, és a cikkek nagy része így is hivatkozik rá, de jobban megnézve kiderül, hogy erről szó sincs. A videót az Anonymous Global nevű fiókra töltötték fel, ennek viszont valójában semmi köze nincs az Anonymoushoz: 2014-ben indult és 89 ezer feliratkozója van, szemben a tényleg a hekkerekhez köthető Anonymous Official nevű csatornával, amely 2012-től aktív és 1,5 millióan iratkoztak fel rá.

Tovább...2017. június 27. kedd - 11:27:48 -- Politika -- 0

Népszava Online

Nagyon örülök a miniszterelnök kijelentésének, de messzemenő következtetést nem vonok le belőle – nyilatkozta Molnár-Gazsó János, a Vitézi Rend elnöke és főkapitánya a Népszavának. Orbán Viktor korábban olyan kollaboráns politikusnak nevezte Horthy Miklóst, aki nem méltó rá, hogy az utókor szobrot emeljen a tiszteletére.


Tovább...2017. június 27. kedd - 10:20:39 -- Blog -- 0

Kolozsvári Szalonna

Hogy jól induljon a nap, mindjárt kezdésnek belefutottam az Index cikkébe. Ebből elég világosan kiderül, hogy nem csak a politika körül vannak hülyék gazdagon, hanem mindenhol máshol is. Az van, hogy Töreki határában van egy magántulajdonban lévő rét.


Tovább...2017. június 27. kedd - 09:32:23 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy az egyébként járni nem tudó fiú a melegtől halt-e meg. Meghalt egy 18 éves fiú Pomázon egy tetőtéri szobában – hangzott el a TV2 Tényekben.


Tovább...