Havi hírek
2017. június 22. csütörtök - 09:45:36 -- Politika -- 0

Népszava Online

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke reméli, jobb belátásra bírják a menekültek fogadását elutasító Magyarországot is.


Tovább...2017. június 22. csütörtök - 09:37:17 -- Blog -- 0

Gépnarancs

– Horthy Miklós kormányzóként számtalan gazemberséget elkövetett. Az ő regnálása idején születtek a zsidótörvények, és akkor is ő volt a kormányzó, amikor mintegy félmillió zsidó származású magyar állampolgárt elpusztítottak.


Tovább...2017. június 22. csütörtök - 09:15:42 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Google-keresőben időnként feltűnnek különleges logók, de a csütörtökre készített darab még ezen belül is meglehetősen furcsa darab.

Napra pontosan 117 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot Oskar Fischinger, a művész és munkássága előtt tiszteleg ma különleges logójával a Google. A főleg absztrakt animációs filmekeiről ismert, de rajzfilmeket is készítő német művész előbb a képet, majd a kép és hang kombinációját használta különleges, jellegzetes módon


Tovább...2017. június 22. csütörtök - 09:04:29 -- Érdekes -- 0

Index

A Business Insider videójában olyan kézjeleket gyűjtött össze, amelyek egészen mást jelentenek különböző országokban. Ha nem kimondott célunk, hogy megverjenek, utazás előtt érdemes lehet utánanézni, hol mire ugranak és mi számít kedves gesztusnak.

Tovább...2017. június 22. csütörtök - 09:01:52 -- Egészség, egészségügy -- 0

24 HU

Nagy perpatvar lett az egyik budapesti kórház körül. A Hír TV keddi riportja azt állította, hogy a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben be kellett zárni a III. számú belgyógyászatot a tömeges felmondás miatt, az ápolók inkább az Ikeába mentek dolgozni. Másnap az egészségügyért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériuma és a kórház is sietett tagadni a tévé állításait. A kórház szerint nem történt tömeges felmondás, és tervezett felújítási-karbantartási munkálatok zajlanak, ez érinti a szóba hozott III. számú belgyógyászatot, de az osztály, állítják, nem zárt be. Az EMMI államtitkára, Ónodi-Szűcs Zoltán álhírnek minősítette a Hír TV információját, jelezve, hogy csak a szokásos nyári festés zajlik a kórházban.

Tovább...2017. június 22. csütörtök - 08:56:27 -- Politika -- 0

HVG

Már van gyanúsított az ügyben, a 24.hu szerint azonban a rendőrök még június elején is hazugságvizsgálóra kötöttek kihallgatottakat.

A Pannon Lapok Társasága (PLT) ősszel beolvadhat a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworksbe – tudta meg a 24.hu. A Mediaworks tavaly vásárolta meg a vidékilap-kiadót, a két cég pedig jogilag különálló maradt, ez azonban hamarosan megváltozhat, amit a PLT ügyvezetője jelentett be nemrég a dolgozóknak.

Ahogy szorosabbá válik a kapcsolat a két cég között, várhatóan lecserélik majd a PLT-nél most használt, HUP nevű integrált szerkesztőségi rendszert.

Tovább...