Havi hírek
2017. június 19. hétfő - 11:23:53 -- Kultúra -- 0

24 HU

A színész tavasszal betöltötte a 83. életévét is, ennek ellenére nem vesz vissza a tempóból: nyáron a Vízkereszt, vagy amit akartok című darabban lép a Szegedi Szabadtéri Játékok ezer négyzetméteres színpadán. Bodrogi Gyula már több mint hat évtizede szórakoztatja a közönséget, a fiatal kollégáknak pedig ahogy ő mondja: “reményt ad”.

Tovább...2017. június 19. hétfő - 10:33:39 -- Egészség, egészségügy -- 0

Index

A kiskamaszok, vagyis a 13-15 éves gyerekek 11 százaléka dohányzik világszerte – írja az MTI az amerikai betegség-ellenőrzési és megelőzési központ (CDC) fiatalok dohányzásával foglalkozó globális jelentése alapján.

A jelentésben a kutatók 2012 és 2015 között 61 országból származó, a fiatalok dohányzásával kapcsolatos felméréseket elemeztek. Az országok felében a fiúk legalább 15 százaléka, a lányok legalább 8 százaléka dohányzott.

A dohányzás a vezető halálok a megelőzhető halálozások körében, évente hatmillió ember halálát okozza. A legtöbben még tinédzser korukban szoknak rá a dohányzásra. Rene Arrazola, a CDC dohányzással és egészségüggyel foglakozó hivatalának munkatársa, a jelentés vezető szerzője emlékeztetett arra, hogy a dohányzás szinte az ember minden szervét károsítja, és minél fiatalabban szokik rá valaki, annál valószínűbb, hogy hosszú ideig nikotinfüggő marad.

Tovább...2017. június 19. hétfő - 10:26:29 -- Étel, ital, sütemény, desszertek... -- 0

24 HU

A rozskenyekernél az eddigi 40 százalékról 60 százalékra kell növelni a rozstartalom szintjét


Tovább...2017. június 19. hétfő - 10:21:30 -- Egészség, egészségügy -- 0

HVG

Az orvosok esetében már így is százszázalékos a nyugdíj utáni továbbfoglalkoztatás, de szeretnék elérni, hogy az egyre nehezebben pótolható gazdasági-műszaki személyzetre is vonatkozzon a nyugdíjazás alóli mentesség.


Tovább...2017. június 19. hétfő - 10:14:18 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Izraeli kutatók azt demonstrálták, hogyan tud LED-fények változtatásával adatokat kiszivárogtatni egy ártalmatlannak tartott router. Tömeges baj még nem lesz belőle, de azért rossz hír, hogy már ilyen módon is ellophatják az adatainkat.

Ahelyett, hogy a hálózati forgalmat cserkészné be egy malware, már a routeren belül megszerzi és trükkös módon továbbítja az információt, legalábbis ezt a lehetőséget demonstrálták az izraeli Ben Gurion egyetem kutatói.

Tovább...2017. június 19. hétfő - 10:10:45 -- Blog -- 0

Ténytár blog

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a statisztikákból kiolvasható béremelés bruttó adatokat közöl. Márpedig Magyarországon a minimálbért, köszönhetően például az egykulcsos személyi jövedelemadónak, erősen megadóztatják. Egy 2013-as OECD-kimutatás szerint például itthon összesen 35 százaléknyi adóval terhelik a minimálbéresek keresetét, amivel egyébként listavezetők vagyunk. Cak összehasonlításképpen, Nagy-Britanniában összesen 10 százalék, Szlovákiában 13 százalék adó terheli a minimálbéreseket.

Tovább...