Havi hírek
2017. June 16. Friday - 10:23:42 -- Érdekes -- 0

Bors

Vannak a világ nyelveiben olyan szavak, amelyek kiejtése közben legszívesebben tartanánk egy lé­legzetvételnyi szünetet. Ennek hiányában azonban nem csoda, hogy néhányba alaposan beletörhet a nyelvünk. Ennek hiányában azonban nem csoda, hogy néhányba alaposan beletörhet a nyelvünk.

Az Euronews hírcsatorna most összegyűjtötte a világ leghosszabb szószörnyetegeit, amelyek – habár nyelvtanilag he­lyesek – különösebb értelemmel nem igazán bírnak.


Tovább...2017. June 16. Friday - 09:53:23 -- Időjárás -- 0

HVG

Hétvégére hidegfront érkezik.

Pénteken nyugat felől mindenütt megnövekszik, majd kora délutántól északnyugat felől csökken a zárt felhőzet, de zavartalan napsütés ezt követően sem lesz, ugyanis gomolyfelhők képződnek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Tovább...2017. June 16. Friday - 09:23:45 -- Blog -- 0

Ténytár blog

„A nagyberuházásokat, és különösen az olimpiák megrendezését célzó fejlesztéseket – jellegüknél fogva – számos korrupciós kockázat fenyegeti” állapította meg az Állami Számvevőszék még a budapesti olimpiával kapcsolatban. Bár a vizes vb nem egyenlő az olimpiával, a 2017-es vizes vb összköltségvetése az eredetileg tervezetthez képest mégis a négyszeresére emelkedett, amely már önmagában mutyigyanús hátteret is feltételezhet, de ezt megerősítendő már több hír is napvilágot látott.

Tovább...