Havi hírek
2017. June 14. Wednesday - 10:26:05 -- Oktatás -- 0

Eduline

Levelet küldött a Klebelsberg Központ az iskoláknak azzal kapcsolatban, kialakítható-e lőtér az intézményben vagy az udvarán – adta hírül az RTL Híradó. Azt írták, hogy ehhez hat méterszer tizenöt méteres elkeríthető területre lenne szükség, amely ellátható minden lőtávolságból biztos fedezékkel.

A lehetőségek felméréséről már márciusban beszélt a tárca helyettes államtitkára. Maruzsa Zoltán azt mondta, meg kell vizsgálni, hogy ki lehet-e alakítani lőteret az intézményen belül vagy kívül.

A Pedagógusok Szakszervezete szerint az iskolaigazgatóknak alaposan át kell gondolniuk, hogy vállalják-e a rizikót. "Ez egy kiemelkedően veszélyes sport, úgyhogy aki úgy dönt, hogy lőteret létesít az iskolában, nagy felelősséget vesz a vállára" - mondta az RTL Híradónak Szüdi János, a PSZ szakértője.

Tovább...2017. June 14. Wednesday - 10:19:21 -- Gazdaság -- 0

Portfolio

2017 első negyedévében 43 ezer betöltetlen álláshelyet jelentettek be a magyarországi cégek a statisztikai hivatal felé, ami rekord magasnak számít. Igaz, a valóságban ennél jóval több az üres állás.

A 43 ezer üres álláshely közül a legtöbbet (17 ezret) a feldolgozóipar kínálja, ami az összes pozíció 2,4 százalékát jelenti, és ami 15 százalékkal több üres állást jelent, mint egy évvel ezelőtt.

Jelentősen megugrott az építőipar munkaerő-kereslete is: itt közel 60 százalékkal több betöltetlen pozíciót jelentettek, mint egy évvel korábban.

Tovább...2017. June 14. Wednesday - 10:07:37 -- Időjárás -- 0

HVG

Marad a szeles, de napos idő, pénteken viszont többfelé eleredhet az eső, és a hétvége is esősnek ígérkezik.


Tovább...2017. June 14. Wednesday - 09:57:58 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

!!444!!!

Letartóztatták Chicagóban Austin Jones 24 éves Youtube-sztárt gyerekpornó-vádak miatt. Az énekes rávette két 14 éves rajongóját, hogy küldjenek neki videókat, ezek között vannak olyanok, amin a nemi szerveiket is megmutatják.

Tovább...2017. June 14. Wednesday - 09:54:17 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A WannaCry-para után hamarosan újabb, globális kibertámadás érheti el a világot – figyelmeztet a Microsoft. A vállalatnál olyannyira komolyan veszik a dolgot, hogy ismét minden Windows-verzió frissítést kap, egy hónapon belül másodjára még az évek óta nem támogatott Windows XP is.

Amikor a WannaCry vírus végigsöpört a világon, a Microsoft olyannyira komolynak érezte a fenyegetést, hogy három év után most először még Windows XP-re is kiadott egy, a kártevő által kihasznált biztonsági rést betömő frissítést. Ki gondolta volna, hogy egy hónap sem telik el a szokatlan cselekedet megismétléséig.

Most azonban szükség van rá, a Microsoft kríziskezelésért felelős vezetője, Adrienne Hall szerint ugyanis alapos gyanújuk van arra, hogy bizonyos sebezhetőséget kihasználva újabb globális kibertámadást indíthat valamely állam mint megrendelő. (A WannaCry mögött szakértők észak-koreai vonatkozást véltek felfedezni, de egyértelműen bizonyítani még senkinek nem sikerült a diktatúra megrendelését.)

Tovább...2017. June 14. Wednesday - 09:51:44 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Az apát gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

Mint azt korábban megírtuk, egy miskolci férfi véletlenül meglőtte kislányát hétfőn este, a kislány pedig a kórházban elhunyt. Az már korábban kiderült, hogy a férfi a szomszédja fegyverét használta, a Blikk azonban most azt írja, a férfi, E. Lajos játékból fogta a kislányra a fegyvert. 

A lap szerint a férfi azért kapta szomszédjától a 22-es kaliberű pisztolyt, mert az beköltözött egy idősek otthonába.

Ezután E. Lajos a házuk udvarán nézegette az ajándékba kapott fegyvert, amikor kislánya viccesen odaszólt neki, hogy játsszanak akciófilmeset. Erre a férfi a gyerekre fogta a fegyvert és meghhúzta a ravaszt, azt azonban nem tudta, hogy a pisztoly meg van töltve, így szinte közvetlen közelről szemen lőtte a 9 éves kislányt, aki a kórházba szállítás után belehalt a fejlövésbe.

Tovább...