Havi hírek
2017. June 13. Tuesday - 10:00:07 -- Egyéb -- 0

Nyugat.hu

A tábla - ami egyébként kétnyelvű, tehát az osztrákoknak is éppúgy szól - amúgy nem egyedi, az osztrák-magyar határ több pontján is megtalálhatóak. Az is egyértelmű, hogy nem egyedi esetről, hanem szervezett akcióról van szó.

Persze kár lenne úgy csinálnunk, mintha ok nélkül provokálnának. Ha majd úgy néznek ki a zöldterületeink és az útszéli árkaink, mint az osztrák határ túloldalán, akkor bőven ráérünk majd ciccegni és bezzegezni.

Addig is: Ne szemetelj! Az útárok tényleg nem szeméttelep.

Tovább...2017. June 13. Tuesday - 09:56:55 -- Közélet -- 0

Népszava Online

Vakációzáskor félünk leginkább attól, hogy betörnek, mégis világgá kürtöljük a Facebookon, hogy nyaralunk. Általában fénnyel, hanggal, anyóssal tartjuk távol a betörőket.

Öt emberből négy gondolja úgy, hogy nyaralás idején a legnagyobb a betörés esélye, hiszen ilyenkor rajtuk kívül akár több szomszéd is őrizetlenül hagyja otthonát – derült ki a Szallas.hu friss felméréséből. „A félelmünk lehet a magyarázat arra is, hogy minden második utazó fordult már vissza azért az indulást követően, hogy még egyszer leellenőrizze, valóban mindent bezárt-e” – ismertette a részleteket Mészáros Judit, a szallas.hu marketing menedzsere. Nyaralás alkalmával a nagy többség egyébként jobban félti azt, ami eszmei értékkel bír, szemben azokkal a tárgyakkal, melyek ugyan drágák, de pótolhatók.

Tovább...2017. June 13. Tuesday - 09:52:47 -- Érdekes -- 0

Index

Vannak emberek, akik sikítva menekülnek, ha meglátnak egy epret, mások ugyanolyan undort éreznek egy répa láttán, mintha pók mászott volna a szemük elé.


Tovább...2017. June 13. Tuesday - 09:50:15 -- Egyéb -- 0

HVG

A sofőr majdnem tömegbalesetet okozott, csak a szemből érkezők reflexének köszönheti, hogy nem történt baj.


Tovább...2017. June 13. Tuesday - 09:41:48 -- Egészség, egészségügy -- 0

24 HU

Az e-egészségügyi szolgáltatási rendszerben nem lesz szükség arra, hogy valaki elmenjen a rendelőbe gyógyszer felíratni – erről az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára beszélt kedden az M1-en.

Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta: ez egy újdonság, amit a betegeknek, de még az orvosoknak is meg kell szokniuk,

az elektronikus rendszer ugyanis kiválthatja a papíralapú kommunikációt, a betegek pedig megfelelő okmányok birtokában a gyógyszertárban kiválthatják a gyógyszerüket.A felhőalapú alkalmazást jelenleg több mint tíz kórház, húsz háziorvos és patika használja teszt jelleggel.

Tovább...2017. June 13. Tuesday - 09:35:21 -- Életmód -- 0

HVG

Babity Máriának mára, ha nem is nyomtalanul, de begyógyultak a sebei, és a gyermekbántalmazás témakörében írta a doktori disszertációját.


Tovább...