Havi hírek
2017. június 12. hétfő - 10:16:44 -- Média -- 0

Bors

A Bors információi szerint olyannyira közelednek az álláspontok, hogy már az Összezárva Friderikusszal című műsor díszletét is építik a kereskedelmi csatornánál.

Kevés olyan hangos botrány volt a hazai médiatörténelemben, mint a 2016. márciusi, amikor Friderikusz Sándor nyílt levélben mondott fel a TV2-nek. A műsorvezető épp az Összezárva Friderikusszal című nagy sikerű műsora folytatásáról szóló szerződés aláírása előtt állt, amikor napvilágot látott egy – később kiderült fals – információ, miszerint az újonnan induló Napló című műsor riportere lesz. A Pulitzer-emlékdíjas, Prima Primissima-díjas újságírónak azonban a csatorna bizonyos riportjai nem tetszettek, és közölte: a szakmai hitelét veszítené el, ha közösséget vállalna ezekkel a riportokkal és készítőikkel.

Tovább...2017. június 12. hétfő - 10:06:31 -- Gazdaság -- 0

Népszava Online

Hibás kútgyűrűk miatt perel egy vállalkozó, ám ez szerinte már nem csak a pénzről szól: meg akarja mutatni, a multik sem engedhetnek meg maguknak mindent.

Nem csak a zacskós levesben kevesebb a gombóc idehaza, mint Ausztriában, hanem már a selejtes kútgyűrűket is Magyarországon passzolja el az osztrák gyártó? Pávits János nemesvitai keramikus mindenesetre ezt sejti azok után, hogy huszonöt darab első osztályú kútgyűrűt rendelt az osztrák tulajdonú Leier cég magyarországi telephelyétől, s mind a huszonöt selejtesnek bizonyult, nem tudott belőlük kutat építeni.

Tovább...2017. június 12. hétfő - 10:00:09 -- Érdekes -- 0

24 HU

Szóhoz sem jutott az angliai Bradninchben élő Daniels család amikor kiderült, hogy a macskájuk, aki még 2012-ben tűnt el, épen és egészségesen előkerült. A Ringo nevű kandúrnak még a londoni olimpia idején veszett nyoma, és úgy tűnik, azóta kóborként élt.

Carolyn Daniels azt mondja, reggel éppen munkába rohant, amikor felhívták egy helyi macskamenhelyről, és közölték vele, hogy mehet Ringóért. Egész nap nagyon izgatott volt, és nem merte elhinni, hogy valóban az ő macskájuk került elő. Munka után a menhelyre ment, és az első pillantásra tudta, hogy tényleg Ringo néz rá a ketrecéből.

Tovább...2017. június 12. hétfő - 09:51:28 -- Politika -- 0

24 HU

Áprilisban nettó 4,2 milliárd forintot költött a kormány az “Állítsuk meg Brüsszelt!”-kampányra, ebből 2 milliárd újsághirdetésekre, 1 milliárd pedig tévéreklámokra ment el – írja az Átlátszó.


Tovább...2017. június 12. hétfő - 09:36:53 -- Gazdaság -- 0

HVG

A szociális hozzájárulási adó – korábbi nevén munkáltatói járulék – csökkentése után a vállalatok összességében több szociális hozzájárulási adót fizetnek. Minél kisebb a teherviselő képességük, annál többet – mutatjuk, hogy miért.


Tovább...2017. június 12. hétfő - 09:26:45 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Szeptemberben érkezhet a Windows 10 újabb nagy frissítőcsomagja, ami a fejlesztők szerint sok újdonságot tartogat majd a felhasználóknak. Néhányat már most is látni lehet.


Tovább...