Havi hírek
2017. June 06. Tuesday - 12:28:37 -- Közélet -- 0

Nyugat.hu

Bovier György annyit kér, hogy Timi kérjen segítséget a mozgássérültekről szóló filmjéhez, ha csak ennyit tud róluk.


Tovább...2017. June 06. Tuesday - 10:48:55 -- Külföld -- 0

24 HU

Nem vámpírok, hanem halandó emberek alapították a kaliforniai Szilícium-völgyben az Ambrosia LLC nevű céget, amelyiknek fő profilja a vérkereskedelem. Ügyfeleiknek azt ajánlják, hogy kezelésenként 8 ezer dollárért (közel 2 millió forintért) fiatalok vérével frissítik fel a keringésüket.

Az üzleti modell az orvostudomány egyik kevéssé feltárt területén a parabiózison alapul, ami két élőlény keringési rendszerének összekapcsolását jelenti. Az első ilyen kísérletet még a XIX. század közepén egy Paul Bert nevű francia kutató végezte el egereken.

Tovább...2017. June 06. Tuesday - 10:24:58 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A közösségi oldalak tökéletes platformot biztosítanak az álhírek gyors terjedéséhez. Egy gyors kvízzel próbára teheti magát, minek dőlt be az elmúlt hetekben.

Az Urban Legends blog májusi kamukvízéhez egy utasítás van: puskázni lehet, sőt úgy talán még érdekesebb is az eredmény, mert nem azt mutatja meg, melyik kamuhír leleplezéséről hallott már, és melyikről nem, hanem azt, hogy miként kezeli az internetet. Azaz, ha most elolvas valamit, el tudja-e dönteni az információról (és a forrásról), hogy hiteles-e.

Tovább...2017. June 06. Tuesday - 10:13:44 -- Időjárás -- 0

HVG

Az intenzív esőzések során rövid idő alatt 50 milliméternél is több csapadék hullhat.

A fővárosra és öt megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd reggeli, MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Budapest mellett Pest, Bács-Kiskun, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére érvényes a másodfokú (narancs) figyelmeztetés.

Tovább...2017. June 06. Tuesday - 10:01:47 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Pesti Bulvár

Az Országgyűlés ma fejezi be kéthetes ülését, az MSZP kezdeményezésére pedig az igazságos és méltányos nyugdíjrendszer kialakításáról tartanak majd politikai vitát.

A vitanapot kezdeményező szocialista frakció a nyugdíjrendszer reformját javasolja.


Tovább...