Havi hírek
2017. május 31. szerda - 12:17:37 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

24 HU

Az Orbán-kormány az idősek juttatásaira annyi pénzt ad a 12 havi nyugdíjon felül ezekben az években, amennyi felér egy 13. havi járandósággal. Ezért feloldották egy költségvetési módosító javaslatban a kifizetési korlátot  – vette észre az mfor.hu.

A nyugdíjasok a megszokott havi utalásokon túl két jogcímen is extra pénzhez juthatnak egy adott évben. Ha a kormány kisebb emelést ad év elején, mint amekkora infláció alakul ki az év során, akkor a különbözetet kiegészítésként odaadják az időseknek. Erre novemberben kerül sor – emlékeztet a portál.

Tovább...2017. május 31. szerda - 10:12:50 -- Blog -- 0

Ténytár blog

A probléma azonban az, hogy az egészségügynek nincs ideje, a betegek nem várakozhatnak, miközben a rendszer fokozatosan leépül, a dolgozók bére minimális, azonban a vállalt felelősség sokkal nagyobb. A rendszer gyakorlatilag szépen lassan összeomlik.

Továbbra is fennáll a szakorvoshiány

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint a háziorvosi praxisok közül 352, a fogorvosiak közül 284 tartósan betöltetlen Magyarországon, a legtöbb háziorvos Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Somogy és Tolna megyéből hiányzik, ezekben a megyékben 10 százalék felett van a betöltetlen praxisok száma. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy több mint 440 ezer embernek nincs állandó háziorvosa. Évente 250-300 új háziorvosra lenne szükség ahhoz, hogy 2025-re ne maradjon 900 ezer ember állandó háziorvos nélkül.

Tovább...