Havi hírek
2017. május 30. kedd - 10:53:15 -- Belföld -- 0

Népszava Online

A Fidesz-kormány nemrég támogatta, ma elutasítja az ártalomcsökkentést a drogprevencióban, s csaknem kétmilliárdból szervez elrettentő kampányt.

Totális félreértése a hatékony drogpolitikának a kormány terve, amelyben - fittyet hányva a szakmai véleményekre - az elrettentés eszközéhez nyúlnak, hogy megóvják a fiatalokat a kábítószerektől.

Tovább...

2017. május 30. kedd - 10:35:15 -- Egyéb -- 0

HVG

A macskaveszettség igen ritka, de érdemes vigyázni a kóbor macskákkal és beoltatni saját állatunkat.


Tovább...2017. május 30. kedd - 10:32:29 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Index

Összesen 25 milliárd forintos csalással, sikkasztással és a könyvelés meghamisításával gyanúsítja vádemelési javaslatában a rendőrség B. Pétert, aki a Lombard Kft. ügyvezetőjeként károsított meg több bankot és magánszemélyt is - írja a Police.hu.

B. Péter az irányítása alatt álló és a cégcsoportjához tartozó Kézizálog Zrt. záloghitelezési cégen keresztül fedezetlen zálogjegyek benyújtásával különböző nagyságú hiteleket vett fel, amiket nem tudott és nem is akart visszafizetni, és ezzel 8 pénzintézetnek összesen 21 milliárd forint kárt okozott

Tovább...2017. május 30. kedd - 10:19:57 -- Belföld -- 0

HVG

Egy áprilisi törvénymódosítás miatt az eddiginél is kevesebbet kell fizetni a dolgozó autistáknak, óránként mindössze 220 forintot.

Havonta mindössze 14 ezer 256 forintot visz haza egy szőnyegszövőként dolgozó 47 éves autista nő Békéscsabán, akinek az édesanyja a Facebookon tett közzé egy posztot erről.

A nő azt írja, az értelmileg akadályozott lánya Békéscsabán egy nappali ellátást is nyújtó intézményben van hétköznaponként, ahol eddig munkarehabilitációban foglalkoztatták több társával együtt 4 órában, a lány szőnyeget sző.

Tovább...2017. május 30. kedd - 10:02:44 -- Blog -- 0

Ténytár blog

Orbán Viktor a Családok Világkongresszusán ismertette a Fidesz új demográfiai programját, amelynek keretében a kormány olyan családtámogatási intézkedéseket vezet be, amivel elejét lehetne venni Magyarország egyik legfőbb problémájának, a népességfogyásnak. A Fidesz eddig is aktív volt a családtámogatásban, az eddigi programokkal azonban csak kisebb sikereket tudtak elérni. Az élve születések száma minimális mértékben emelkedett, de még így sem érte el a 2010 előtti szintet. 

A kormány eddigi és új családtámogatási programjainak számos pozitív eleme van, ez azonban a demográfiai trend megfordításához kevés lesz, ha nem ismerik fel, hogy a problémák gyökere jóval mélyebb annál, mint amit meg tudnak oldani egy keresztény-konzervatív értékrend alapján felhúzott családtámogatási rendszerrel.

Tovább...