Havi hírek
2017. május 29. hétfő - 11:31:26 -- Egészség, egészségügy -- 0

!!444!!!

Azt gondolod napozás közben, hogy milyen jól jársz, mert a szervezeted feltankol D-vitaminból?

Ez alapvetően tévedés, állítják amerikai kutatók, akik szerint mítosz, hogy a D-vitamint nem lehetne máshonnan beszerezni, csak a napozásból. Az ugyan tény, hogy a D-vitamin fontos – erre van szükség ahhoz, a szervezet tudjon mit kezdeni a foszforral és a kalciummal –, és az is igaz, hogy nap segítségével képződik a májban ilyen vitamin, csakhogy:

a napozás sokkal többet árt a bőrnek, mint amennyit a D-vitamin használ az egészségnek, ráadásul be lehet vinni máshonnan is ezt a vitamint.

Tovább...2017. május 29. hétfő - 11:15:24 -- Blog -- 0

Gépnarancs

- Te jó ég, asszonyom, mit csinál itt?

– Nem vagyok asszony. Lány vagyok.

– Jó, most nem ez a lényeg. Mit művel?

– Nem látja? Szülök.

– Itt? Az utcán?

– Igen. Lánynak szülni dicsőség, asszonynak szülni kötelesség.

– De miért a földön?

– Nekem ez a szülőföldem.

– Nem tudott volna várni? Bemenni egy kórházba, mint a többi rendes magyar nő?

Tovább...2017. május 29. hétfő - 11:11:53 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

Index

Most azonban jött egy komoly trónkövetelő, ami egy egészen unortodox koncepcióval próbál trónra ülni: csinált egy lenyűgözően szép stratégiai játékot. Teszteltük az Endless Space 2-t.


Tovább...2017. május 29. hétfő - 10:35:23 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

Egy, a tudósok által egyelőre nem pontosan beazonosított objektumot észleltek a Cygnus A rádiógalaxis nagyon nagy tömegű fekete lyukának környékén.

A tőlünk 800 millió fényévnyire lévő Cygnus A az ismert világegyetem egyik legintenzívebb rádióhullám-kibocsátó galaxisa. Közel 80 évek vizsgálják, három évtizede már a VLA rádiótávcső-rendszerrel is. Egészen idáig egyetlen rádióforrást azonosítottak benne, ez pedig a galaxisban lévő nagyon nagy tömegű, azaz szupermasszív fekete lyuk. Az Astrophysical Journal című folyóiratban közzétett friss eredmények szerint azonban a VLA-val vizsgálódó tudósok a legutóbbi felvételeket arra lettek figyelmesek, hogy egy új objektum jelent meg – csillagászati mértékben számolva – nem messze az ismert fekete lyuktól.

Tovább...2017. május 29. hétfő - 10:29:34 -- Média -- 0

HVG

A Film+2 csatorna helyét átvevő RTL Goldon magyar gyártású régebbi műsorokat fognak vetíteni.

RTL Gold néven új tévécsatornát indít az RTL Magyarország, de megszűnik a társaság Film+2 nevű filmcsatornája, mivel az induló RTL Gold ennek helyére kerül be – írja a 24.hu.

A lapnak Pécsi Norbert, az RTL Magyarország sajtókapcsolati vezetője megerősítette a hírt és azt mondta, az új tévécsatornán teljesen új tartalomként önálló talk show-t kap az Éjjel-nappal Budapestben feltűnt Nádai Anikó Anikó #show néven, ahol civil vendégekkel beszélget majd hétköznapi témákról.

Tovább...2017. május 29. hétfő - 09:57:18 -- Blog -- 0

Ténytár blog

Csak tavaly 29 ezer 400 magyar állampolgár távozott külföldre. Ez az adat azonban csak az egészségbiztosítási kijelentkezésen alapul, tehát a valós szám ennél jelentősen nagyobb lehet. Természetesen a kivándorlás nem csak Magyarországon probléma, hiszen a rendszerváltás óta minimum 20 millióan hagyták el a Balkánt, a Baltikumot és Ukrajnát is magába foglaló régiót. Nem nagyon látjuk, hogyan ez a trend hogyan fog megfordulni, főleg úgy, hogy egy felmérés szerint pár éven belül további 370 ezer ember hagyhatja el Magyarországot.

Tovább...