Havi hírek
2017. május 24. szerda - 10:28:03 -- Érdekes -- 0

Index

Ami elromolhat, az el is romlik” – kevés dolog hangzik ennél végletesebben, végzetszerűbben, az ember ilyenkor legszívesebben az asztalra csapná a kombináltfogót,...


Tovább...2017. május 24. szerda - 10:14:44 -- Politika -- 0

Bors

Zsolt látta, hogy a biztonsági őrök nem motozták meg, és fémdetektorral sem ellenőrizték a közönséget. Így vihette be a terrorista a pokolgépet, ami huszonkét embert megölt és hatvanat megsebesített.

Tovább...2017. május 24. szerda - 10:12:12 -- Időjárás -- 0

Index

Tekintélyes mennyiségű jég gyűlt össze a kedd délután, a budapesti vihar után készült fotón, amit Imre küldött nekünk. A hangulat már-már karácsonyi, pedig május vége van, mellesleg húsz fok.


Tovább...2017. május 24. szerda - 09:54:01 -- Időjárás -- 0

HVG

Amíg a lefolyók alig tudták elnyelni a budapesti özönvizet kedden este, addig a digitális népművészek esős alkotásokkal gazdagították az internetet, a közösségi oldalon pedig gyorsan terjedni kezdtek a képek.

Kedden délután 5 óra körül indult be Budapesten az égszakadás, a nagy esőzés kora estére megbénította a várost. De felpezsdítette a közösségi oldalakat. Mutatjuk a legjobb esős mémeket.

Tovább...2017. május 24. szerda - 09:29:57 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Facebook szeretné kiszakítani a felhasználókat abból a "buborékból", ami csak egyféle világnézet szerint mutatja nekik a híreket. Két dolgot is kitaláltak, egy szűk körben már tesztelik is őket.

A Facebook egyik legfontosabb tulajdonsága (már a kezdetek óta), hogy összehozza a felhasználókat. A hasonló érdeklődésű emberek egymásra találhatnak azzal, hogy ugyanazt az oldalt lájkolják, illetve az üzenőfalat is úgy alakíthatjuk, hogy csak számukra fontos hírek legyenek ott. Csakhogy az álhírek arra is rávilágítottak, hogy ez nem teljesen jó így, hiszen azzal, hogy ilyen “buborékba” kerülnek az emberek, sosem fognak szembesülni a másik oldal kritikai nézeteivel. A Facebook ezért ismét újít az üzenőfalon.

A közösségi oldal már tesztel egy új funkciót, amellyel nem (csak) oldalakat, hanem témákat követhetünk. Például ha a horrorfilmekről szeretnénk információkat, akkor elég csak az adott témát követni, ami egy “alternatív hírfolyamként” a különböző oldalaktól szedi össze a posztokat, információkat.

Tovább...