Havi hírek
2017. május 23. kedd - 09:45:32 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

PCWorld

A kutatók szerint ezek ártanak a legjobban a gyerekek mentális egészsége szempontjából.

A Royal Society for Public Health és a Young Health Movement tanulmánya alapján az Instagram és a Snapchat azok a közösségi platformok, amelyek a legrosszabb hatással vannak a gyerekek és fiatalok mentális egészségére.

A jelentés a pozitív és a negatív hatásait egyaránt vizsgálta a közösségi médiának, és összesen 1500 olyan brit fiatalt tanulmányozott, akik 14 és 24 év közöttiek.

Tovább...2017. május 23. kedd - 09:42:09 -- Blog -- 0

Ténytár blog

A 2006-os helyzetképhez képes jelenleg azonban más a helyzet: míg akkor a tüntetésen résztvevők is erőszakosan léptek föl, addig most békés jelleg uralkodik a tüntetők részéről. Agresszió, erőszak és erre vonatkozó kijelentések azonban ettől függetlenül most is vannak.

Egy friss kutatás szerint, aki erőszakosan lép fel, nem az erkölcs hiánya miatt tesz így, hanem éppen ellenkezőleg, jellemzően az erkölcs nevében cselekszik. Az erőszakos cselekmények elkövetői leggyakrabban azt gondolták, hogy amit tesznek, az morálisan helyes. Hogy ezt kellett tenniük. Sőt, jellemzően úgy érzik, hogy ha nem tették volna meg, az lenne helytelen. Az alkalmazott erőszak célja leggyakrabban a közösségi, társadalmi kapcsolatok szabályozása, valamiféle helyesnek gondolt közösségi-társadalmi rend fenntartása.

Tovább...