Havi hírek
2017. május 22. hétfő - 10:13:02 -- Kultúra -- 0

Nyugat.hu

Még a premier előtt, az utolsó Volpone-próbák egyike után ültünk le a szombathelyi WSSZ-ben beszélgetni.

- Milyen most, a színházigazgatói pályázat lejárta előtt pár héttel a WSSZ-ben rendezni? Bejelentkeztek már a szombathelyi képviselők próbát nézni?

Nem jöttek, pedig nagyon hívtam őket. Tényleg, bárki, nyugodtan! Nem akarok én bunkó lenni, úgyhogy inkább azt mondom, ami az elmúlt hónapokban Szombathelyen zajlott, az végtelenül elkeserítő. Másrészről sajnos semmi meglepőt nem találni benne, csak ugyanazt a mechanizmust, amit az országos politikában, az arroganciát, a pofátlanságot, és azt, hogy itt a teljesítmény, a szakmaiság már semmit sem számít, egyedül csak a párttagkönyv.

Tovább...2017. május 22. hétfő - 09:45:04 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Népszava Online

Idén januárban több mint 1 millió nyugdíj nem érte el a 79 757 forintos létminimumot, de a generációnak más problémái is akadnak, amelyre a politikától várnak választ. Az MSZP sokat ígér, de állítja: van fedezet.


Tovább...2017. május 22. hétfő - 09:39:17 -- Gazdaság -- 0

HVG

A vendéglátósok szakszervezete szerint a kötelező szervizdíj végre a dolgozóknak jelentene garantált pluszpénzt, a balatoni vendéglátósok viszont úgy vélik, hogy ez csak egy kötelező áremelés lenne.


Tovább...2017. május 22. hétfő - 09:18:58 -- Belföld -- 0

HVG

Kisebb csoda – vagy egy azzal felérő kormányzati intézkedési terv – kellene hozzá, hogy megállítsa a kormány a rémisztő mértékű hazai népességfogyást. A már többször beharangozott születésösztönző csomagnak egyelőre csak egy-két részletét ismerni, így magunk próbáltuk meg számba venni, miből válogathat a kormány, ha tényleg évi 30 ezerrel több gyereket szeretne.


Tovább...2017. május 22. hétfő - 09:08:43 -- Blog -- 0

Ténytár blog

Hat évvel ezelőtt a magánnyugdíjpénztári-rendszer államosítása során a Fidesz 3 millió embert kényszerített bele, hogy visszatérjen az állami rendszerbe, miközben azzal hitegette őket, hogy a felhalmozott 3 ezer milliárd forintnyi megtakarításukat később egyéni számlákon nyomon tudják majd követni. A nyugdíjszámlákból azóta sem lett semmi, de ha meg is valósult volna, nem lenne mit mutatni, mivel az államosított 3 ezer milliárd forintból mára már semmi sem maradt.

Tovább...