Havi hírek
2017. május 21. vasárnap - 11:23:48 -- Belföld -- 0

24 HU

Lökött már vonatot a Balatonba, vasúti szakaszokat veszélyeztet, és eddig is csak a szerencse mentett életeket a 6-os és a 7-es úton. A kolontári tragédiát is meg lehetett volna előzni. Bemutatjuk a földtani veszélyforrásokat kis hazánkban.

Aktív tűzhányó nincs Magyarországon, komoly földrengéstől sem kell tartanunk, de ezek alapján hiba volna azt hinni, hogy a Földanya tenyerén hordozza a Kárpát-medence lakóit.

Tovább...2017. május 21. vasárnap - 10:33:18 -- Érdekes -- 0

Index

A konspiratológusok fejtegetéseit a a hivatalos NASA-közleményektől a Mythbustersig mindenki ízekre szedte. Cáfolhatatlan bizonyítékot még senki nem mutatott rá, hogy a holdraszállás kamu volt, csak elméleteket arról, hogy miért pont Stanley Kubrick filmrendező műve volt az egész. Akármit is gondoljunk a bizonyítékokról, jogos a kérdés, hogy

ha a holdraszállást tényleg megrendezték, hogyan tudták ennyi ideig eltitkolni?

Tovább...2017. május 21. vasárnap - 10:25:12 -- Időjárás -- 0

HVG

A legerősebb széllökésekre a Balaton környékén kell számítani.

A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erős gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, amelyből a Dunántúlon néhol, keletebbre szórványosan várható zápor, zivatar.

Tovább...2017. május 21. vasárnap - 10:21:34 -- Étel, ital, sütemény, desszertek... -- 0

Nosalty

Nagyon szeretjük a túrógombócot, de eddig ritkán készítettem, mert a vízben főzésnél nem volt sikerélményem. Íme, ezt a fajta gombócot nem kell vízben kifőzni, csak a hozzávalókat.

Tovább...