Havi hírek
2017. május 19. péntek - 11:44:33 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

Index

Törpebolygó körül keringő pinduri holdat talált Kiss Csaba MTA CSFK-ban működő kutatócsoportja, és felismerésüket a Hubble és más űrtávcsövek adataival is igazolták. A Naprendszer harmadik legnagyobb törpebolygójának holdja segíthet pontosítani űrbéli környezetünk keletkezésének modelljeit – írja az MTA közleményében.

Kiss Csaba és kutatótársai a a Kepler-űrtávcsővel vizsgálták a Neptunusz pályáján túl elhelyezkedő Kuiper-öv objektumait, és észrevették, hogy az 2007 OR10 törpebolygó elég lassan forog a tengelye körül. Azt gyanították, hogy a jelenségre egy eddig ismeretlen hold gravitációs hatása lehet a magyarázat.

Tovább...2017. május 19. péntek - 10:59:24 -- Egészség, egészségügy -- 0

Nyugat.hu

Egy magyar munkás mind az öt ujját levágta egy gép Ausztriában, a bécsi orvosoknak még időben sikerült visszavarrni azokat, a férfi azóta már mozgatni is tudja az ujjait. - írja az ausztriaimunkak.hu

Tovább...2017. május 19. péntek - 10:33:55 -- Érdekes -- 0

Népszava Online

Ha ilyen ütemben folytatódik a populációk kihalása, tíz év múlva egyetlenegy sem marad belőlük Ausztráliában. A kutatókat megdöbbentette a koalák hirtelen, látszólag minden ok nélküli eltűnése Fraser Coast régióban.


Tovább...2017. május 19. péntek - 10:06:28 -- Egészség, egészségügy -- 0

24 HU

Május 19. a Családorvosok világnapja, erre a napra megpróbálták összegyűjteni azt a 19 üzenetet, ami véleményük szerint megállíthatja a lejtőn gurulást, és új alapokra helyezheti a háziorvoslást, családorvoslást.


Tovább...2017. május 19. péntek - 09:59:37 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

A grátisz időszak után egy éves díjat kellett volna kifizetni – a semmiért. Hát ez most nem jött be.

Olyan telefonbeszélgetést kapott szerkesztőségünk, amelyet érdemes lehet minden magyar vállalkozónak végighallgatnia. Az üzletembert egy női hang hívja fel (rejtett számról), és azt próbálja beadni neki, hogy cége benne van a "Cégkeresőben", és mivel a grátisz, azaz ingyenes időszak lejárt, most hosszabbíthat, vagy „rendezze” az egy éves díjat.

A cégvezető először csak értetlenkedik, majd ahogy halad előre a beszélgetés, egyre gyanúsabbá válik, hogy a nő a konkrét kérdésekre nem tud választ adni, mindig ugyanazt szajkózza, amikor pedig látja, hogy nem jut dűlőre, mérgesen levágja a telefont.

Tovább...