Havi hírek
2017. május 18. csütörtök - 10:32:52 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Népszava Online

A nyugdíjminimum megduplázását és 13. havi juttatást ígért a 2,7 milliós nyugdíjas társadalomnak az MSZP nevében Botka László.

Visszakapják az idősek a 13. havi nyugdíjat, ha kormányra kerülnek a szocialisták, akik ígérik, megduplázzák a 9 éve változatlan 28500 forintos nyugdíjminimum megalázóan alacsony összegét, és az évente esedékes nyugdíjemelés kiszámításánál visszatérnek a svájci indexálásra, vagyis az infláció mellett az előző év átlagos béremelkedését is figyelembe veszik.

Tovább...2017. május 18. csütörtök - 10:15:51 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

mszp.hu

A 13. havi nyugdíj visszaadását, az egészségügyi és a gyógyszerellátás rendszerének teljes újragondolását, a nyugdíjminimum emelését, biztonságot nyújtó rokkantnyugdíjat ígért az MSZP miniszterelnök-jelöltje az országos Nyugdíjas Parlament szerdai rendezvényén.

Botka László arról beszélt, hogy 2010 után a kormányon lévők "nemhogy visszaadták a 13. havi nyugdíjat, hanem elvettek még egyet".

 "Mi vissza fogjuk adni a 13. havi nyugdíjat" - fogalmazott, a svájci indexáláshoz visszatérést, az öregségi nyugdíjminimum megduplázását, a 100 ezer forint alatti juttatások esetében "érdemi korrekciót", valamint a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségének megteremtését ígérve.

A politikus szerint Magyarországon az elégedetlenség egyre nagyobb, az emberek mind kiszolgáltatottabbak a rendszernek. Sokan egyre kevésbé bíznak abban, hogy a mai politikusok megoldást adnak problémáikra, ám éppen az idősek azok, akik kisebb arányban mondanak le a változtatás igényéről - jegyezte meg.

Tovább...2017. május 18. csütörtök - 10:01:42 -- Kultúra -- 0

HVG

Alig néhány héttel a művész halálának 15. évfordulója után eltűnt a Mikroszkóp Színpad előtt álló Hofi Géza-szobor feje. Szerencsére megvan.

Félmillió forintos kárt okozott az az ismeretlen vandál, aki leszedte a Mikroszkóp Színpad előtt álló Hofi Géza-szobor fejét – adta hírül a Bors csütörtökön.

Tovább...2017. május 18. csütörtök - 09:56:55 -- Kultúra -- 0

HVG

A színész nehezményezi, hogy a filmügyi kormánybiztos, aki nem akarta, hogy ő kapja a Kincsem főszerepét, a film sikere után sem adta jelét semmiféle elismerésnek.

Andy Vajna nem akarta Nagy Ervint a Kincsem film főszerepére, de a színész azt mondta, ettől csak jobban hajtotta a versenyszellem, hogy bebizonyítsa, megfelel a szerepre.

Tovább...

2017. május 18. csütörtök - 09:37:05 -- Gazdaság -- 0

Ténytár blog

Az elmúlt évtized gazdaságpolitikájának köszönthetően a munkanélküliségi, a foglalkoztatottsági és a béradatai alapján két külön országra lehet osztani hazánkat.


Tovább...