Havi hírek
2017. május 17. szerda - 10:31:41 -- Oktatás -- 0

feol.hu

Kevés a szakember a mezőgazdasági gépészet terén, a sütő-, valamint a tejiparban. Az állattartó szakmunkás képzést érdeklődés hiányában Fehérváron pedig el sem indították.

Tovább...2017. május 17. szerda - 10:27:36 -- Időjárás -- 0

HVG

Meleg, száraz idő lesz a következő napokban, többfelé élénk széllel. Pénteken akár 28 fok is lehet már napközben.

Tovább...2017. május 17. szerda - 10:17:31 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Nem licencelik tovább eddigi fejlesztői a zenehallgatással a kilencvenes évek vége óta egyet jelentő MP3 formátumot. Ezzel hivatalosan is új időszámítás vette kezdetét a zenehallgatásban.

Az elmúlt két évtizedben a zenék MP3-ba tömörítse, illetve ez a codec nem csak az egyik legnépszerűbb zenei forátumot jelentette a világon, az MP3 neve sokaknak egybeforrt a digitális zenehallgatással.

Tovább...2017. május 17. szerda - 10:08:25 -- Életmód -- 0

Index

Korabeli vagyonlisták hiányában és az egykori pénzösszegek „átváltásának” nehézsége miatt szinte lehetetlen megbecsülni, pontosan mennyi pénzük volt a korabeli magyar mágnásoknak.

Az azonban biztos, hogy hatalmas vagyonok tűntek el, cseréltek gazdát a történelmi események, a hozzá nem értő leszármazottak, vagy épp a kártyapartik miatt. A legendás Csekonics-család történetén keresztül mutatjuk be, hogy lesz a mesés vagyonból másfél évszázad alatt teljes csőd.

Tovább...2017. május 17. szerda - 10:01:02 -- Gazdaság -- 0

HVG

És még az egészségünknek is ártunk vele.

A magyar lakosság dohánytermékekre havonta csaknem 50 milliárd forintot költ – írta a Világgazdaság a Nemzeti Dohánykereskedelmi (ND) Nonprofit Zrt.-re hivatkozva.

Idén január és április között Magyarországon 41,56 és 49,57 milliárd forint között alakult a dohánytermékek havi forgalma, csak áprilisban 611 millió szál cigarettát, 450 tonna finomra vágott fogyasztási dohányt és 41 millió szál szivarkát értékesítettek országszerte.

Tovább...2017. május 17. szerda - 09:40:25 -- Blog -- 0

Ténytár blog

Bár a sokat vitatott, az iskolai papírgyűjtést ellehetetlenítő javaslatot már kivették a törvénytervezetből, abban így is maradt elég muníció, hogy kivéreztesse a piaci szereplőket. A jelszó: még több államosítást! A tervezet előkészítője az a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., amely egy éves fennállása óta még mindig nem tudja ellátni a feladatát, ám most még több jogkört vonna magához. Ezzel tovább romolna Magyarország amúgy sem rózsás újrahasznosítási aránya, és az EU-s vállalások egyre távolibbnak tűnnek.

Még több állam!

A hulladéktörvény készülő változtatásának egy eleme, amely szerint az állam már az iskolai papírgyűjtésre is rátenné a kezét, hatalmas felhördülést váltott ki. Bár az időközben benyújtott módosítóból ez a javaslat kikerült, a piaci szereplők mégsem nyugodhatnak meg, maradt benne ugyanis éppen elég muníció, hogy kivéreztesse az ágazatot.

Tovább...