Havi hírek
2017. május 15. hétfő - 11:15:08 -- Étel, ital, sütemény, desszertek... -- 0

Népszava Online

A rendszeres kávéfogyasztás hatásos lehet a krónikus fájdalom kezelésében, a fáradtságérzet ugyanis jelentősen csökkenti a fájdalomtűrő küszöbünket – állapították meg Boston Children's Hospital kutatói. A hatást a koffein miatt megemelkedett dopaminszintnek tulajdonítják.


Tovább...2017. május 15. hétfő - 11:08:15 -- Blog -- 0

Huppa

Kérem, ma a kávézás napja van. Túl azon, hogy el fog kopni pár fekete vagy cappuccino Bayer és Gulyás urak között, nagy statisztéria részvételével, Pekingben is bősz kávézgatás folyik: és ahhoz is jár tűzijáték meg láncos lobogó csicseri pacsirtával és balettelőadással. Sőt, mi több, jómagam is éppen a reggeli koffeint veszem épp magamhoz.

Jósok nem vagyunk, tehát ezen a hajnali órán ne foglalkozzunk azzal, mi lesz az első kávé eredménye, szerintem zacc, bár tévedhetek is, azonban a másodiknak nem csak eredményei, hanem következményei is lesznek. Az úgy történt, hogy Orbán Viktor elutazott Pekingbe tárgyalgatni, és ahogy sétál a Vagfucsingen, szembejön ám Európa összes diktátora és némely egyéb politikusok is. Gyorsan beültek hát az Országos Népi Gyűlés épületébe egy kávéra, és véletlenül aláírták az Új Selyemút megalapítását.

Tovább...2017. május 15. hétfő - 10:43:54 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Sem otthoni pc-n, sem vasúti monitoron, sem kórházi gépen nem szeretne találkozni az ember a masinát lebénító programmal. Az elmúlt napokban minden ilyen megtörtént. Ha az alábbi üzenet jelenik meg a monitoron, azonnal kapcsolja ki a gépet.

Gyors terjedésbe kezdett pénteken a WannaCry nevű zsarolóvírus, a kibertámadás hamar globálissá vált, 250 ezernél is több számítógépes rendszert fertőzött meg három nap alatt. Magyarországra is elért.

Tovább...2017. május 15. hétfő - 10:36:08 -- Blog -- 0

Ténytár blog

A Fidesz hivatalosan mindig azzal jön, hogy szó sincsen mostanság a civilek elleni hadjáratról, a benyújtott törvényjavaslatuk nem is szól erről, csak az átláthatóságról. Igaz, mindeközben csak mossák az emberek agyát olyan ostobaságokkal, mint például, hogy a „sorosista civilek” összefogtak az embercsempészekkel, hogy minél több migráns árassza el Európát.

A folyamatos kettős kommunikációra igencsak szükségük van, mivel a civilek kérdésével olyan témába gázolt bele a kormánypárt, amely még a saját táborukat is megosztja, márpedig kétmilliós szavazótáborukat, amely eldöntheti majd a következő választást, tűzön vízen át fel kell tüzelni, illetve együtt kell tartani.

Tovább...2017. május 15. hétfő - 09:43:19 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Microsoft eddig Project Neonként emlegette a Windows 10 dizájnváltását, melynek fontosabb elemeit végre meg is mutatták.

Jó ideje lehet már tudni, hogy a Microsoft fejlesztői egy különleges projekten dolgoznak, ami komoly ráncfelvarrást adna a Windows 10-nek. A Project Neonnal gyönyörű, modern megjelenést kapna az operációs rendszer, ami alapjaiban változtatná meg az eddig megszokott dizájnt.

Tovább...2017. május 15. hétfő - 09:41:16 -- Kultúra -- 0

HVG

Egy filmsorozat hatására majd egymillió magyar nézi lassan török szemmel a történelmünk iszonyú áldozatokat követelő korszakát. Az MTA tudósa a kormánynál szorgalmazza, hogy készüljenek a magyar történelmet szakszerűen és érdekesen feldolgozó sorozatok.

„Nemrégiben találtam rá a Szulejmán című török történelmi szappanoperával kapcsolatos hírekre, amelyek között ilyeneket lehetett olvasni: 'Gyász, meghalt Ibrahim pasa'; 'Megható búcsúját a képre kattintva tudjátok visszanézni”'; stb.” – mondta el a kultura.hu-nak Fodor Pál, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának főigazgatója.

Tovább...