Havi hírek
2017. május 12. péntek - 11:10:09 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Microsoft a tavaszi Creators Update frissítőcsomag kiadása után újabb pakkal készül a felhasználóknak: a Fall Creators Update-tel.

Miközben a Microsoft alig egy hónapja tette elérhetővé a Windows 10 nagy tavaszi frissítőcsomagját, a Creators Update-et, a fejlesztők már javában azon dolgoznak, hogy elkészüljön a következő pakk. A cég az éves Build fejlesztői konferencián bejelentette, szeptemberben újabb nagy frissítés érkezik az operációs rendszerhez, ami már 500 milliónál is több gépen fut. A nagy pakk szlogenje most a folyamatosság biztosítása lesz.

A Fall Creators Update nevű csomagba bekerülő egyik új funkció a Timeline nevet kapta. Ez egy kicsit olyan, mint a számítógépünk “facebookos idővonala”.

Tovább...2017. május 12. péntek - 11:04:30 -- Belföld -- 0

Ténytár blog

„A 100 leggazdagabb 2017” című kiadványban szereplők összvagyona megközelíti a 3380 milliárd forintot: ez csaknem 600 milliárd forinttal több az egy évvel korábbinál. Messze a legnagyobb mértékben Mészáros Lőrincz gazdagodott, aki köszönthetően annak, hogy csak tavaly mintegy 100 milliárd forintot zsebelt be, a listán a 31. helyről az ötödikre ugrott mindössze egy év alatt.

A legfelsőbb társadalmi réteg vagyonosodása olyan szempontból nem meglepő, hogy a Fidesz 2010-es győzelme után Orbán eltökélt szándékévá vált egy „nemzeti tőkésosztály” létrehozása.

Tovább...2017. május 12. péntek - 10:02:32 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

24 HU

Jelenleg egymillióan dolgoznak minimálbérre bejelentve, amely után 30-50 ezer forint nyugdíjra számíthatnak. Ebből kellene megélniük legalább 15-20 évig.


Tovább...2017. május 12. péntek - 09:48:10 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Index

Nagyon érdekes új ötlettel állt elő a Fidesz és a KDNP két prominense, Kósa Lajos és Harrach Péter, hogy enyhítsék a magyar gazdaságot gúzsba kötő munkaerőhiányt, ugyanis beadtak egy törvényjavaslatot, amely bevezetné a közérdekű nyugdíjas szövetkezet intézményét amin keresztül visszaterelné az erre nyitott nyugdíjasokat a munkaerőpiacra. Ahogy a parlament.hu-n elérhető dokumentumban olvasható, a közérdekű nyugdíjas szövetkezet értelemszerűen egy szövetkezet, amelynek a tagjainak legalább 90 százaléka nyugdíjas, és amelynek célja, hogy

tagjai, illetve a még aktív időskorúak számára foglalkoztatást, munkaerőpiaci reaktivizálást biztosítson annak érdekében, hogy a következő generációk számára a náluk felhalmozódott tudás, szakmai- és élettapasztalat átadásra kerüljön, érvényre juttatva ezzel a közérdeket.

Tovább...