Havi hírek
2017. május 11. csütörtök - 10:43:50 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

Index

A kormány módosítaná a hírközlési törvényt, és ez alapján a távközlési cégek legfeljebb egy évre szóló hűségszerződést köthetnének az ügyfeleikkel a jelenlegi kettő helyett - írja a Világgazdaság.

A kormány a cikk szerint azért módosítaná a törvényt, mert a jelenleg érvényes szabályok kiszolgáltatottá teszik a fogyasztót. Egyszerűbben fogalmazva arról van szó, hogy normális netes vagy mobilelőfizetésből szinte csak olyan van a piacon, amivel a fogyasztó két évre hűséget fogad a szolgáltatónak.

Tovább...2017. május 11. csütörtök - 10:35:23 -- Politika -- 0

Népszava Online

A Fidesz ismét a közüzemi díjak visszavágásával kampányolna. Szociális alapú áram- és gáztarifákat terveznek bevezetni.

Szeptemberre szociális alapú áram- és gázárcsökkentési javaslatot dolgoz ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) – közölte lapunkkal az energiahatékonyságot népszerűsítő „energiakövet”-pályázat eredményhirdetése után Dorkota Lajos, a hivatal elnöke. Rögzítette: eddigi kutatásaik szerint a kedvezményezetti körbe beletartozhatnak a nehéz szociális helyzetűek, a nagycsaládosok vagy akár a nyugdíjasok is. A csökkentés lehetséges mértékét nem kívánta megbecsülni. Arra a kérdésünkre, hogy a lépés egyszerre történne-e meg – akár már a téli szezon előtt -, hangsúlyozta: mindkét energiatarifa-javaslatukat egyszerre terjesztik be, az azt követő döntéshozatalra viszont nincs ráhatásuk.

Tovább...2017. május 11. csütörtök - 09:47:12 -- Blog -- 0

Ténytár blog

Pár hónapja robbant be Botka László programja, amelynek összefoglalását a „Fizessenek a gazdagok” mottóval lehet a legjobban megfogni. A Publicus felmérése szerint maga a kampány elemei pozitív fogadtatásra talál a választópolgárok körében. A probléma viszont az, hogy pont akkor próbálja országosan is ismerté tenni Botka a programját, mikor sok más téma egyszerűen „kitakarja” a szocialisták plakátjait. Gondoljunk csak a CEU-ügyre, a Momentumra, vagy éppen a a Simicska-felületeken országszerte látható Jobbik-plakátkampányra. Ezek mind-mind okozhatják, hogy bár valamelyest növekszik a szocialisták támogatottsága, de közel sem olyan mértékben, mint szeretnék.

Tovább...