Havi hírek
2017. május 10. szerda - 11:07:13 -- Politika -- 0

Gépnarancs

A fideszes polgármester és az önkormányzat fideszes többsége szerint ez teljesen rendben van.

A perkátai önkormányzat szerint három magánszemély kereste meg a nagyközség vezetését azzal, hogy milyen jó lenne a Sport és Dózsa György utca sarkán szobrot állítani vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzónak. Somogyi Balázs fideszes polgármester és az önkormányzat fideszes többsége ebbe készséggel bele is ment, így május 20-án le is leplezik majd Magyarország legújabb Horthy-szobrát.

A helyi lapok szerint Horthy egy mellszobrot kap, és ez a mellszobor már az önkormányzatot megkereső három magánszemélynél van, ők csak arra kértek és kaptak engedélyt, hogy a szobor Perkátán közterületen helyezhessék el. Az önkormányzat ebbe településszépítési céllal és a „szólásszabadság és a véleménynyilvánítás szabadságára” hivatkozva egyezett bele.

Tovább...2017. május 10. szerda - 11:04:18 -- Gazdaság -- 0

Népszava Online

Nem csak a hazai fagy, az európai árak is drágítják a gyümölcsöket. A kílmaváltozás miatt szélsőségesebbé vált az időjárás és emiatt egyes fajták eltűnhetnek Magyarországról.


Tovább...2017. május 10. szerda - 11:00:01 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Index

Megérte bent maradni hat évvel ezelőtt a magánnyugdíjpénztárakban, a kasszák legnagyobb portfóliói ugyanis az állampapíroknál és a hazai tőzsdénél is jobban teljesítettek – írja a Világgazdaság.

Tovább...2017. május 10. szerda - 10:28:09 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

24 HU

Megélni havi 30-50 ezer forintból? Inkább most tegyünk félre a nyugodt öregkorra! Mindenkinek KÖTELEZŐ a nyugdíj-előtakarékosság! – hívta fel a figyelmet Farkas András nyugdíjszakértő, „nyugdíjguru” az Aegon Prémium Ügyfélklub legutóbbi rendezvényén. Szerinte az ésszerűség, az erkölcsi törvények és az írott jogszabályok is arra köteleznek mindenkit, hogy előrelátó módon gondoskodjék nyugodt öregkoráról.

A nyugdíjguru szerint nem árt tisztában lenni azzal, hogy a nyugdíj előtt állóknak jelenleg három lehetőségük van.

  • Az „A terv” az állami nyugdíj, ami a nyugdíjkorhatár folyamatos emelése révén csak egyre idősebb korban jár.
  • A „B terv” az lehet, hogy majd a gyermekeink eltartanak bennünket.
  • A „C terv” pedig az, hogy előrelátó módon cselekszünk és aktív éveink alatt hathatós állami segítséggel (évente 280 ezer forintos adójóváírás) előre pénzt teszünk félre magunknak.

Nem árt tudni, hogy sokáig leszünk nyugdíjasok! – jelentette ki Farkas András.

Tovább...2017. május 10. szerda - 10:15:57 -- Blog -- 0

Ténytár blog

Megkezdődött a plakátháború

A Jobbik legújabb plakátkampányában rajzszerűen ábrázolva az Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, illetve Habony Árpád és Rogán Antal párosok láthatóak tolvajként feltüntetve, arra figyelmeztetve, hogy miközben a szavazópolgárok éppen munkába tartanak, az ország vezetői a zsebeiket tömködik, ezért nem jut pénz az egészségügy és az oktatás javítására.

Tovább...2017. május 10. szerda - 10:04:33 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Pénzcentrum

Ha dolgozol és bizonyos betegségekben szenvedsz, akkor ezt az állam adókedvezménnyel honorálja. De mi a helyzet, ha egy gluténérzékeny vagy egy cukorbeteg nyugdíjba megy? A betegséggel kapcsolatos kiadások nem csökkennek, az adókedvezmény azonban megszűnik. Az önkormányzatok saját hatáskörben dönthetnek ilyen jellegű támogatásról, de ez nem kötelező.

Sok érintett még mindig nem tudja, de bizonyos betegségek esetén személyi jövedelemadó csökkenésre lehetünk jogosultak. Fontos tudunk, hogy nem egy segélyről van szó, hanem egy engedményről, melyet az állam a dolgozók egy csoportjának biztosít rászorultság alapján.

Tovább...