Havi hírek
2017. május 09. kedd - 11:47:26 -- Politika -- 0

Gépnarancs

Halász János azt mondta, Bayer Zsolt barátja nagyon indulatosan fogalmazott, de ez nem meglepő, mert egy fontos, és erős témáról van szó.

Orbán barátja, a Fidesz propagandistája azt mondta egy rádióban a parlamentben tüntető civilekről, hogy „ha még egyszer ezek vagy ilyenek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön.”

Tovább...2017. május 09. kedd - 11:44:53 -- Politika -- 0

Népszava Online

Ha lassan is, de úgy tűnik lesz következménye annak, hogy megrángatott egy újságírót a fideszes állami vezető, Szabó László.


Tovább...2017. május 09. kedd - 11:38:18 -- Politika -- 0

Index

Van egy kis ország Európa perifériáján, amely egykor a szovjet befolyási zónába tartozott, most pedig ezerrel megy a sorosozás, nyomulnak az oroszok, a jobbos politikai elit örül Trump győzelmének, mert úgy érzi, jól jön nekik a Soros elleni harcban. Hol járunk?

Tovább...2017. május 09. kedd - 11:34:02 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Facebook már javában készül a brit parlamenti választásokra: több meghatározó lapban is hirdetést adtak fel arról, hogy a felhasználók hogyan kerüljék el a kamuhíreket.

Az amerikai elnökválasztás után valódi össztűz zúdult a Facebookra, amiért nem szabott gátat az álhírek terjedésének. Az azóta eltelt hónapokban több lépést is tettek Zuckerbergék azért, hogy hasonló vád többé ne érhesse őket: a kamuhírek mellett egy különleges jelzés jelenik majd meg, nemrég pedig bejelentették, nekimennek a politikai propagandának is. Ennek jegyében például tízezrével törlik a felhasználókat.

A cég most újabb lépést tett a kamumentesség felé. A BBC szerint az előrehozott brit választások miatt a The Times, a The Guardian, valamint a Daily Telegraph hasábjain is hirdetést adott fel a Facebook, amelyekben azt szedték össze 10 pontban, hogyan lehet felismerni az álhíreket a közösségi oldalon. Zuckerbergék szerint az alábbi tíz dologra kell odafigyelni:

Tovább...2017. május 09. kedd - 11:05:28 -- Politika -- 0

HVG

A tavaly az olimpiai pályázattal összefüggésben kiutalt 3,5 milliárd forintot a sportági szövetségek azért elköltik.

Három és fél milliárd forint támogatást adott decemberben a kormány a nem kiemelt sportágaknak Budapest 2024-es olimpiai pályázatához kapcsolódó támogatásként. Noha a projekt leállt, a pénzt a sportági szövetségeknek nem kell visszafizetnie – írja a 24.hu az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a lapnak küldött válaszai alapján.

Tovább...2017. május 09. kedd - 10:05:07 -- Blog -- 0

Ténytár blog

Május első hetében hozta nyilvánosságra a Nemzetgazdasági Minisztérium a 2018-as költségvetési javaslatot, amelyben az Index által pár héttel ezelőtt megszellőztetett megszorító intézkedések már egyáltalán nem szerepelnek. Varga Mihály szerint a 2018-as büdzsé a munkából élők költségvetése lesz, mivel növekvő gazdasági teljesítményre és csökkenő közterhekre épül. 

A 2018-as költségvetés bemutatása után másnap a legújabb konvergencia program is bemutatásra került. Hasonlóan a büdzséhez, optimizmusból itt sincsen hiány, mivel közép távon a magyar kormány még erősebb gazdasági növekedéssel számol, ráadásul 2021-re az államadósság nagyon közel kerülne a tervek szerint a 60 százalékos álomhatárhoz.

Tovább...