Havi hírek
2017. május 08. hétfő - 12:12:03 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Két listáról, összesen 1 milliárdnál is több felhasználónév-jelszó páros került be a legnagyobb, adatlopásokat rögzítő oldal adatbázisába. Átfedések vannak, de még így is 830 milliónyi belépési adatról beszélünk. Egy gyors kereséssel kiderítheti, hogy érintett-e.

December óta a Have I been pwned oldal alapítója sorra kapta az e-maileket, melyben egy bizonyos orosz weboldalon lévő csomagra mutató link szerepelt. Az oldalon 17 gigányi szöveges fájl volt, bennük összesen 457 962 538 darab különböző (!) e-mail-címmel, illetve a hozzá tartozó jelszavakkal.

Tovább...2017. május 08. hétfő - 11:12:39 -- Politika -- 0

HVG

A hétvégén a civileknek szólt be a publicista.

Közösség elleni uszítás miatt feljelentést tesz az Együtt politikusa Bayer Zsolt ellen. A publicista egy vasárnapi rádióműsorban beszélt a civil törvény ellen a Parlamentben tiltakozó aktivistákról. Így: "Ha még egyszer ezek vagy ilyennek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön. (...) Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat."

Tovább...2017. május 08. hétfő - 10:55:51 -- Bulvár -- 0

Pesti Bulvár

Nehéz bemutatni egy kaméleont, hiszen megfoghatatlan. Folyton változtatja a színét, ezért alig lehet megragadni. Így van ezzel Vargha Nóra is, akinek a múltja arról árulkodik, hogy ha lenne tantárgy a köpönyegforgatásból, ő biztosan jelesre vizsgázna belőle


Tovább...2017. május 08. hétfő - 10:40:59 -- Időjárás -- 0

HVG

Újra hűvös napok jönnek, szerda reggel fagyhat is.


Tovább...2017. május 08. hétfő - 10:30:52 -- Blog -- 0

Ténytár blog

Amit a Néppárt megtehetett, megtett, hogy jobb belátásra bírja miniszterelnökünket a lex CEU miatt: egyes sajtóértesülések szerint zárt ajtók mögött keményen nekimentek a magyar miniszterelnöknek, illetve, amire eddig alig volt példa, a Fidesz európai pártcsaládja már nyíltan is kritizálta a magyar kormány politikáját, így adva politikai nyomatékot az ügyben indított kötelezettségszegési eljárásnak.

Tovább...