Havi hírek
2017. május 05. péntek - 10:52:38 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Az utóbbi hetekben is sok álhír keringett a közösségi oldalakon, ugyanakkor olyan cikkek is, melyek hihetetlennek tűnnek, mégis teljesen igazak. Íme a friss hoaxkvíz, melyből megtudhatja, mivel vezették meg az elmúlt hetekben – és mit kellett volna elhinni.

Május első napjaiban a felkapott hírek mögötti igazságot vizsgáló Urban Legends ismét összeállította az elmúlt hetekben sokak által megosztott témák hoaxkvízét.

Tényleg belehalt egy 20 éves lány egy palacsintaevő versenybe? Tényleg előállították a cukorbetegséget kezelő védőoltást? A Facebook tényleg törli azokat a Messengerről, akik nem küldenek üzenetet két hétig? A friss kvízt ide kattintva töltheti ki, majd utána a kérdéssor tetején láthatja (százalékos) eredményét.

Ha tudni szeretné, melyik oldalak verik át rendszeresen híreikkel, fussa át a listánkat: weboldalak, melyeknek soha ne higgyen el semmit.

Tovább...2017. május 05. péntek - 10:34:55 -- Oktatás -- 0

Népszava Online

Ma a horvát, német, szerb és szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival megkezdődik a 2016/2017. tanév május-júniusi érettségi időszaka


Tovább...2017. május 05. péntek - 10:16:06 -- Blog -- 0

Ténytár blog

Csak tavaly 29 ezer 400 magyar állampolgár távozott külföldre. Ez az adat azonban csak az egészségbiztosítási kijelentkezésen alapul, tehát a valós szám ennél jelentősen nagyobb lehet. Az agyelszívás is csak folytatódik: 2012 és 2015 között az öt legfontosabb célországban 40 százalékkal nőtt a magyar diákok száma. A felmérések szerint a legtöbben azért választanak a külföldi felsőoktatási intézményt, mert az ott megszerzett diplomával úgy érzik többre jutnak, mint a magyarországi diplomával, tehát nem bíznak a magyar felsőoktatás minőségében.

Tovább...