Havi hírek
2017. május 03. szerda - 11:22:14 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

Népszava Online

Egyre kritikusabb vagyok az internettel és úgy általában a XXI. század elektronikus felfedezéseivel szemben. Pedig nézem a televíziót, főleg a hírműsorokat, használom és hasznát veszem a számítógépnek, néhány hónapja feladtam a szeretett (és emailezéshez egyszerűbb) Blackberry-gyártmányú telefonomat, és becseréltem egy legfrissebb típusú iPhone-ra. Egyik - 10 éves - unokám vezetett be az új gép rejtelmeibe.

Az igazi nagy probléma manapság az internet. Használata szinte elkerülhetetlen. Ha egy név nem jut azonnal eszembe, legtöbbször azoké, akiket nem kedvelek, akkor Google kartárs segítségével másodperceken belül befut az illető neve. Ha írás közben kell egy jó szinonima, megtalálom. És aztán itt van az email. Különösen azt kedvelem, hogy legtöbbször még azt sem kell odaírni, Tisztelt X, vagy Kedves Y, a titulusok nemigen számítanak. Kedvelem azt a közvetlen hangot, amit az email igényel.

Tovább...2017. május 03. szerda - 10:38:21 -- Oktatás -- 0

RTL-Klub

Számok cáfolják a kormány állítását, amellyel beterjesztette legújabb oktatási törvénycsomagját. 2010 óta ugyanis a kabinet folyamatosan csökkentette a gyógypedagógus-képzésre felvehető hallgatók számát, most pedig tanárhiányra hivatkozva sorvasztja el a tanulási nehézséggel küzdő gyermekek fejlesztését.


Tovább...2017. május 03. szerda - 10:28:04 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Facebook világszerte elérhetővé tette a Messengerbe épített játékokat, a következő néhány napban minden felhasználónál bekapcsolják a több mint 50-féle játékot hozó új funkciót.

A Facebook tavaly több titkos játékkal is meglepte a felhasználóit – lehetett például sakkozni, kosárlabdázni és dekázni is –, míg nem novemberben bejelentették, hogy Instant Games néven több mint egytucat játékot tesznek a Messengerbe. A funkció eddig csak keveseknek volt elérhető, a fejlesztők azonban bejelentették, mostantól minden felhasználó hozzáférhet.

Tovább...2017. május 03. szerda - 10:20:36 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

Ön nyilvánvalóan a Nemzeti Együttműködés Rendszerének hű alattvalója és bizonyára eszébe sem jutott, hogy ne küldje vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet a kormánynak. Ha mégis ezen morfondírozott volna jelezzük, hogy ne fáradjon. Könnyen lehet, hogy már valaki rég elküldte Ön helyett az Ön nevében.

Orbán legutóbb arra költött sok milliárdot, hogy egy érvénytelen népszavazás politikai értelemben vett érvényességét harsogva szerezzen legitimációt migráns-ellenes politikájához. A bevándorlási fronton tulajdonképpen az ég világon semmi nem változott a szavazás hatására, cserébe jól kialakult a magyarok fejében, hogy utáljuk a menekülteket mert elveszik a munkánkat, meg felrobbantanak minket. Gumicsont volt, amin jó hosszan rágódtunk. Addig sem foglalkozott senki a Fideszt ellepő korrupciós ügyek tömkelegével és az utóbbi idők legbénább kormányzásával.

Tovább...2017. május 03. szerda - 09:56:15 -- Blog -- 0

Ténytár blog

A legfrissebb kutatások is azt bizonyítják, hogy mindennapos a korrupció Magyarországon. Az EY kétévente kiadott EMEIA régiós (Európa, Közel-Kelet, India és Afrika) visszaélési felméréséből ugyanis az derült ki, hogy a magyar cégvezetők 78 százaléka tapasztalja, hogy a korrupció és a visszaélések mindennaposak az üzleti életben, arányuk öt százalékponttal emelkedett 2015-höz képest a vállalati szférában. Ezzel az értékkel Magyarország mintegy 18 százalékkal haladja meg a közép-kelet európai átlagot, ezzel bekerült az EMEIA régió korrupció által leginkább érintett országai közé.

Sorra jönnek ki a korrupció elképesztő méreteit igazoló kutatások, felmérések eredményei. A napvilágra került hírekből rendre el tudjuk készíteni az aktuális mutyilistákat.

Tovább...