Havi hírek
2017. April 28. Friday - 11:06:14 -- Blog -- 0

24 HU

Ugye, már csak emlékeznek arra, hogy öt évvel ezelőtt, 2012. április végén Kövér házelnök megint kimutatta a foga fehérjét. Láttatni engedte, hogy a zord külső semmilyen belsőt nem takar.

Minősíthetetlen szavakkal illette azt az újságírót, aki feltárta, hogy Schmitt Pál nem doktor, hanem egy gerinctelen szélhámos, aki másokat megtévesztve szerzett doktori címet.

Ezt írtam akkor erről.

Tovább...
2017. April 28. Friday - 10:46:05 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

Index

A napokban megkezdte utolsó útját a Cassini űrszonda, és a következő hónapokban a gyűrűk belső pereme és a Szaturnusz között halad majd át többször, ezért olyan közelről láthatjuk a bolygót, mint még soha. Az első komoly manőver sikerült, és azóta már az adatokat is küldi az űrszonda, közölte a NASA csütörtök délután.

Nem volt kockázatmentes a manőver, mert a Cassini 120 ezer km/h-s sebességgel vágódott be a területre, és ilyen sebességnél egy apróbb törmelék- vagy jégdarab is súlyos károkat okozhatnának benne.

Tovább...2017. April 28. Friday - 10:18:37 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Manuálisan már két hete hozzá lehet jutni a Windows 10 nagy, tavaszi frissítőcsomagjához, de a Microsoft elismerte, hogy ez okoz még stabilitási problémákat, így pedig felesleges is elsietni a telepítést.

Két hete jelent meg a Windows 10-et érezhetően megújító Creators Update csomag, le is írtuk, miként lehet letölteni. Most azonban a Microsoft összegezte az elmúlt napok tapasztalatait és felhasználó visszajelzéseit, és a Windows hivatalos blogján arra figyelmeztetnek, hogy aki még nem frissített, az talán jobb, ha egy darabig még nem is frissít.

Tovább...