Havi hírek
2017. April 25. Tuesday - 11:06:13 -- Oktatás -- 0

Gépnarancs

Markos Balázs negyedik éve az Apáczai tanulója, eddig minden tanévét kitűnő bizonyítvánnyal zárta, két felsőfokú nyelvvizsgája van.

Ezt a jó eredményt tanulási nehézségem ellenére elérhettem, hiszen az eddig hatályos jogszabályok értelmében mentesítettek a számomra megoldhatatlan nehézséget jelentő matematika és más reál tantárgyak értékelése alól. Érettségi vizsgát sem kell tennem matematikából, így minden esélyem megvan, hogy kitűnő eredménnyel érettségizzem, és felvételt nyerjek az általam választott egyetemre.

A diák szerint a tanulókat nem motiválja az osztályzás, épp ellenkezőleg: az állandó sikertelenség érzése, a rossz osztályzatok, a bukás frusztrációhoz, önértékelési zavarokhoz vezethetnek.

Tovább...2017. April 25. Tuesday - 10:57:50 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Költségvetési csalás kísérletével és befolyással üzérkedéssel vádolják a képviselőt, aki hat társával együtt szabadlábon védekezhet.

A Központi Nyomozó Főügyészség kiemelt jelentőségű ügyben vádat emelt Mengyi Roland országgyűlési képviselővel és hat társával szemben a Fővárosi Törvényszéken – tudatta keddi közleményében a vádhatóság.
 
Az ügyészség az országgyűlési képviselőt bűnsegédként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével vádolja.

Tovább...2017. April 25. Tuesday - 10:28:26 -- Politika -- 0

HVG

Az egykori SZDSZ-politikus menedékjogi eljárása öt évnél is tovább húzódott. A kanadai hatóságok elutasították a kérelmét.

Mohácsi Viktória korábban az oktatási tárca roma és hátrányos helyzetű gyermekek integrációjáért felelős miniszteri biztosa, majd az SZDSZ színeiben az Európai Parlament képviselője volt. 2011 végén hagyta el Magyarországot, Kanadába költözött, és Torontóban politikai menedékjogot kért.

Tovább...2017. April 25. Tuesday - 10:26:22 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Helló! Ez az üzenet a messenger-től van. Az utóbbi időben sok panasz volt a messengerre,hogy egyre lassabban működik. A követkzők az okok: messenger-re egyre többen jelentkeznek be,és sokan vannak akik nem használják már. Ezzel az üzenettel kiakarjuk találni,hogy te tényleg rendszeresen használod a messenger-t.Ezért következő a kérésünk: küld el ezt ez üzenetet minimum 16 embernek. Aki ezt az üzenetet a következő 2 héten belül nem küldi el,megmutatja nekünk,hogy a messenger-ét nem használja, és lelesz törölve a messenger-ről,hogy több hely legyen. Tehát küld el ezt tovább a barátaidnak és kérd meg őket is,hogy küldjék tovább,hogy a messengeren tudjanak maradni. Bocsi de ez tényleg nem vicc, már 8871 embert töröltek.

Tényleg nem vicc. Hanem átverés. Nem szeretnénk túl sokáig indokolgatni, hogy miért is nem igaz a sok téveszmével fűszerezett üzenet. A lényeg: nem igaz, ne írja ki a saját falára, ne külde el ismerőseinek, ne riogassa őket. Az emberiség nevében: köszönjük.

Tovább...2017. April 25. Tuesday - 10:22:23 -- Média -- 0

HVG

A műsorvezető, aki 9 éve vezette a Mokkát, családi okokra hivatkozott.

Demcsák Zsuzsa, a TV2 egyik legismertebb arca, a Mokka című reggeli műsor vezetője otthagyja a csatornát – írja a Blikk.

"Igen, felmondtam a TV2-ben" – erősítette meg a hírt a lapnak Demcsák Zsuzsa, aki kilenc év után állt fel a csatornánál. Elmondása szerint döntésének elsősorban családi okai vannak.

A műsorvezető azt is elmondta, hogy nem megy át más csatornához, hanem az üzleti életben folytatja a pályafutását, amely végre új kihívásokat hoz az életébe, valamint a családi vállalkozásukban is egyre nagyobb szerepet tölt be.

Tovább...