Havi hírek
2017. April 24. Monday - 11:16:55 -- Egyéb -- 0

HVG

A hosszú évek óta megszokott, számítógépre telepíthető kliensprogram helyett a böngészőből használható verziót fejlesztenek a világon legtöbb torrentező által használt uTorrentből. Másképp lehet majd letölteni, illetve lehet, hogy letölteni sem kell majd a torrenteket.

A uTorrentet világszerte 150 millióan használják minden hónapban, annak ellenére a legnépszerűbb torrentezős megoldás, hogy a programba az utóbbi években igen kevés új funkció jött. Most viszont elég jelentős újításról számolt be a Steal This Show-nak nyilatkozó Bram Cohen, a BitTorrent rendszer megalkotója.

Tovább...2017. April 24. Monday - 10:21:26 -- Időjárás -- 0

HVG

Látványos felvételeket rögzítettek vasárnap egy zápor átvonulásáról a Balaton felett.


Tovább...2017. April 24. Monday - 10:06:25 -- Média -- 0

HVG

Tizenöt napos haladékot adott a TV2 az ATV-nek, illetve Hajdú Péternek, a Heti Napló Sváby Andrással című magazin producerének, hogy nevet változtassanak


Tovább...2017. April 24. Monday - 09:36:57 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

HVG

Hosszú évek után először prémiumfizetésre számíthatnak a nyugdíjasok, a választások előtt több tízezer forintot is kaphatnak - számolta ki a Blikk.

Idén a gazdasági növekedés várhatóan meghaladja a 3,5 százalékot, amely az egyik törvényi feltétele a nyugdíjprémiumnak – írta a Blikk.

A lappal a Nemzetgazdasági Minisztérium azt közölte, hogy idén 4,1 százalékos, jövőre pedig 4,3 százalékos GDP-növekedéssel számolnak, így idén és jövőre is számíthatnak pluszpénzre a nyugdíjasok, annál is inkább, mert a másik feltétel, a költségvetési ­hiánycél is teljesülni fog.

Tovább...