Havi hírek
2017. április 19. szerda - 11:21:15 -- Időjárás -- 0

Index

Fél 11-re egyre több helyen váltotta fel a havazást eső, havas eső.

Délelőtt a Mátrában már 15 centis már hóréteget mértek, lapátolni kell a havat. De nem kellett a Mátráig felmenni, hogy havat lássunk, Budapesten a magasabb pontokon is sűrű pelyhekben hullott reggel a hó. Olvasónk a Normafáról küldte ezt a képet, ekkora hó van, lehet síelni is:

Tovább...

2017. április 19. szerda - 11:03:57 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

Index

Pályája hozzánk legközelebbi pontján lesz szerdán a három éve felfedezett J025 jelű aszteroida - írja az MTI. A becslések szerint 1,4 kilométer átmérőjű kisbolygó még e közelség ellenére is biztonságos távolságban lesz a Földtől, és az űrkutatók szerint a következő 500 évben nem is jön majd vissza.

Körülbelül 1,8 millió kilométeres távolságban húz el mellettünk.

Ez a Föld-Hold  távolság 4,6-szeresével egyenlő, szóval igazán nincs miért aggódni.  

„Meg tudjuk mondani néhány másodperces pontossággal, hogy az objektum mikor lesz a legközelebb, és néhány száz kilométeres eltéréssel azt is, hogy mekkora lesz ez a távolság” - mondta el telefonon Davide Farnocchia, a NASA Föld közeli objektumokat vizsgáló programjának matematikusa.

Tovább...2017. április 19. szerda - 10:48:08 -- Gazdaság -- 0

24 HU

Az uniós pénzek pályáztatásának és szétosztásának informatikai rendszerére kapott 18 milliárd forint visszafizetését helyezheti kilátásba az EU:  Brüsszelben durva hibákat találtak a magyar projektnél


Tovább...2017. április 19. szerda - 10:29:23 -- Média -- 0

Népszava Online

"Egy ideig van az, hogy jól fizetnek. Aztán van az, hogy nekem nem kell foglalkoznom politikával. Aztán van az, hogy azt nem én írtam. Aztán az, hogy én írtam, de átírták. Aztán az, hogy valamiből el kell tartani a családot. És persze az, hogy nincs más választásom. Mostantól ezek már nincsenek." Ezt írta ki a Facebook-oldalára Vultur Csaba, a Ripost egyik szerkesztője, aki a 444.hu szerint lelkiismereti okokból megy el a laptól. Ő maga nem akart nyilatkozni a portálnak, azt mondta titoktartás köti.

Tovább...2017. április 19. szerda - 10:24:25 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

Index

A digitális élet mélységeibe kalauzolt el minket a Facebook-vezér Mark Zuckerberg és csapata a közösségi portál éves fejlesztői konferenciája, az F8 keddi nyitóbeszédében. A Facebook nagy lendülettel folytatja a virtuális valóság építését, és lehetővé teszi, hogy bármilyen dolgot leönthessünk sárga festékkel, állagsérelem nélkül.

A Facebook mobilos alkalmazásában lévő kamera kiterjesztett valósággal bővül, azaz mindenféle okosan odarajzolt dologgal egészíthetjük ki a fényképeinket és videóinkat. Zuckerberg bemutatott néhány lehetőséget, például a kávésbögrénk mellé odarajzolhatunk egy másikat, és a beépített mesterséges intelligenciának hála ez pont olyan szögben fog állni, mint a valódi bögre, így azt hihetik a nézőink, hogy van barátunk, és vele kávézunk.

Tovább...