Havi hírek
2017. április 14. péntek - 12:35:25 -- Érdekes -- 0

24 HU

Nem csupán ízesítőnek kiváló, hanem tisztítószernek is hibátlan.


Tovább...2017. április 14. péntek - 12:26:08 -- Érdekes -- 0

24 HU

Nagymamáink, dédieink kevesebb modern tisztítóeszközt használtak, mégis tiszta otthont biztosítottak szeretteiknek.


Tovább...2017. április 14. péntek - 12:10:01 -- Média -- 0

24 HU

Az alternatív tények és hírek miatt egyre nehezebben lehet eldönteni egy cikkről, hogy van-e bármilyen valóságtartalma. Hátrányból indul az idősebb korosztály, akik internet nélkül éltek le több évtizedet. Felhívásunkra, ahol 50 feletti olvasókat kerestünk, Erzsébet is jelentkezett, mi pedig leültünk vele, hogy megnézzük, ő mi alapján dönti el egy hírről, hogy kamu vagy sem.

Tovább...2017. április 14. péntek - 10:14:28 -- Külföld -- 0

Agrárszektor

Egy jobb ház árának megfelelő összeget is megadtak egykor egy-egy tulipánhagymáért Hollandiában, ahol e növény termelésének évszázados hagyományai vannak.Hollandia újkori történelmének egyik legsötétebb időszakaként tartják számon azokat az éveket, amikor előbb emberek ezrei gazdagodtak meg, majd mentek tönkre a tulipánkereskedelem miatt. Ma már az ország a dísznövény-termesztés nagyhatalma, hiszen eurómilliárdokat kaszál a világ minden táján értékesített virágokból.

A vágottvirág-kereskedelem értéke globálisan meghaladja a 30 milliárd eurót. Az Európai Unión belül Hollandia számít a legnagyobb dísznövénytermelőnek, piaci részesedése bő 30 százalékot tesz ki a hollandiai virág-nagykereskedők szövetsége (VGB) adatai szerint. A területek közel 90 százalékán tulipánt és gumós dísznövényeket nevelnek.

Tovább...