Havi hírek


2017. április 13. csütörtök - 11:43:05 -- Zene -- 0

24 HU

Csodaszép pályám finisében érzem magamat. Nem a végén, hanem a finisében, mert még egy picit muszáj csinálni

– így nyilatkozott az énekes tavaly októberben, amikor életműdíjat kapott.

Aradszky László büszkén mesélte a Borsnak, hogy hétvégén új lemeze jelenik meg, amire 13 teljesen új dallal készült. Ezek ráadásul elsősorban a fiataloknak szólnak, az énekes szerint ugyanis elég sok fiatal rajongója van. Aradszky azt is elmondta, hogy tudja, az ő korában meglepő ilyennel előállni, de nem tud leállni. Ezért addig tolja a szekeret, amíg a vérnyomása bírja.

Tovább...2017. április 13. csütörtök - 11:38:37 -- Gazdaság -- 0

Népszava Online

Még áprilisban a parlament elé terjesztik a kereskedelmi láncok és vállalkozások működését módosító javaslatcsomagot – mondta a napokban Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.


Tovább...2017. április 13. csütörtök - 11:20:44 -- Érdekes -- 0

Index

Komoly különbségeket találtak a férfiak és nők agyában brit tudósok, írja a Sciencemag.com. A kutatók több mint 5000 ember MRI felvételét vizsgálták meg, 68 agyterület méretét hasonlítottak össze.

A korábbi tanulmányok alapján a tudósok azon az állásponton voltak, hogy a férfiak agya a testméretükhöz arányosítva is nagyobb, mint a nőké. Azt viszont már nehezebb volt vizsgálni, hogy pontosan mely területek térfogata jelentősebb, illetve ezek a különbségek hogyan befolyásolják a nemek viselkedését. Ráadásul a legtöbb kísérlet többnyire kis mintával - kevesebb mint 100 agy - dolgozott.

A University of Edinburgh pszichológusa, Stuart Richie a pontosabb eredmények miatt nagyobb mintával végezte a kutatásait: kikérte a UK Biobankból 2750 nő és 2466 férfi MRI scanjét. A betegek 44-77 év közöttiek voltak, az agyuk 68 különböző régiójának térfogatát vizsgálták a kutatás során.

Tovább...2017. április 13. csütörtök - 10:42:52 -- Politika -- 0

HVG

Felvette a magasból a szerdai tüntetést is a Hősök terén a DronMedia, amely a korábbi, április 9-i CEU melletti demonstrációról is látványos felvételeket készített a Várkert Bazárnál és a Lánchídon.


Tovább...