Havi hírek
2017. április 10. hétfő - 12:35:38 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Propeller

Meglőtt fehér gólyához riasztották a madármentőket a Mályi Természetvédelmi Egyesület országos madármentő forróvonalán – tudatta az egyesület.


Tovább...2017. április 10. hétfő - 11:45:55 -- Időjárás -- 0

Propeller

Hétfőn többnyire gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, estétől lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, akkor a Dunántúlon néhol záporeső, esetleg zivatar is kialakulhat. A délire forduló szelet élénk lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 18 és 24 fok között valószínű, nyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 8, 15 fokra hűl le a levegő.

Tovább...

2017. április 10. hétfő - 11:31:55 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

Népszava Online

Egy igen nagy, 1,4 kilométer szélességű aszteroida halad el a Földhöz közel április 19-én - írta a CNN a NASA közleményére hivatkozva.


Tovább...2017. április 10. hétfő - 10:28:12 -- Mezőgazdaság, kertészet, állattenyésztés -- 0

Népszava Online

Megkezdődött a rókák tavaszi vakcinázása. A Somogy Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztályának tájékoztatása szerint az immunizálás légi úton történik, Kaposújlakról szállnak föl a repülőgépek – írja a sonline.hu.

Szemző Ernő, a Kapos Airport Kft. ügyvezető igazgatója a lapnak elmondta: összesen harminchat alkalommal szállnak fel, s mintegy 350 kartonnyi rókapogácsát szórnak ki. Egy-egy kör alkalmával 3-400 kilométert tesznek meg, s a tervek szerint április 12-éig befejezik a rókavakcinázást Somogyban.

Tovább...2017. április 10. hétfő - 09:59:31 -- Blog -- 0

Ténytár blog

Bizonyosan a netadó-elleni demonstráció óta a legnagyobb kormányellenes tüntetésnek lehettünk szemtanúi tegnap. A szervezők szerint 80 ezer ember gyűlt össze a Kossuth téren a Lex CEU elleni tiltakozásképpen. Az elmúlt napokban több neves külföldi tudós, köztük több Nobel-díjas, illetve a magyar felsőoktatási intézmények színe-java állt ki a most ellehetetlenítésre ítélt neves intézmény mellett. Vajon mindannyian Soros György fizetési listáján szerepelnek és külföldi ügynökök lennének, mint ahogy a kormánypropaganda harsogja?

Március 28-án jelent meg az a Balog Zoltán által beadott törvényjavaslat, amely gyakorlatilag lehetetlenné tenné a CEU számára, hogy eddigi formájában tovább működjön Magyarországon. Hogy az ellehetetlenítés a törvényjavaslat alapján hogyan fog végbemenni, arról részletesen többen is írtak már. A lényeg, hogy a kormány szigorítani akarja azokat a szabályokat, amelyek alapján külföldi egyetemek Magyarországon működhetnek.

Tovább...