Havi hírek
2017. április 05. szerda - 11:29:47 -- Érdekes -- 0

Index

Ráadásul homályba vész ennek kialakulása, csak elméletekkel találkozunk magyarázatként. Valószínűleg volt valami, ami alapján elterjedt az egész világon, és ezt az okot a nyugati civilizációban kell keresni, itt használtak először gombokat tömeggyártásban is. Az első gombok már a bronzkorban megjelentek, de akkoriban inkább díszítő funkcióik voltak, az első mai értelemben vett gombok Németországban jelentek meg a 13. században és viszonylag hamar terjedtek el Európában.

Tovább...

2017. április 05. szerda - 11:20:42 -- Média -- 0

24 HU

Sebestyén Balázsék a Rádió 1 Reggeli Show című műsorában, ami ugye Andy Vajna rádiójában van, a minap azt mondták, hogy ugyan ők pártpolitikával nem nagyon szoktak foglalkozni, de úgy gondolják, hogy a CEU bezáratása inkább közélet.

Most úgy tűnik, ez hiba volt. Legalábbis a filmügyi kormánybiztos szerint ilyet az ő rádiójában nem lehet.

A műsorban felidézték a vasárnapi tüntetést és a rengeteg felszólalót az egyetem mellett. Sebestyén Balázs szerint, aki úgy gondolja, hogy ez csak a CEU és a kormány ügye, az téved.

Egyetemeket, iskolákat sóval beszántani nagyon rossz kort idéz – mondta Sebestyén Balázs, aki nagyon drukkol a CEU-nak. Úgy gondolják, lehet valaki bármennyire balos vagy liberális, mégis egy egyetemről van szó.

Tovább...2017. április 05. szerda - 10:12:58 -- Blog -- 0

Ténytár blog

Orbán Viktor és csapata szereti az értelmiséget vegzálni, egyetemek függetlenségét beszántani, most éppen a CEU működése lett hirtelen szabálytalan. Az értelem hazai megbecsülésének szép mérőszáma, hogy az utóbbi évtized magyar kivándorlói az itthon élő népességnél átlagosan iskolázottabbak. Ám nem csak az elvándorlás jelenti a gondot: az elmúlt időkben a halálozások száma növekedett, míg a születések száma csökkent.

A legjobbak lelépnek

Az értelem hazai megbecsülésének szép mérőszáma, hogy az utóbbi évtized magyar kivándorlói az itthon élő népességnél átlagosan iskolázottabbak. Ráadásul fiatalabbak, többségében hajadonok, illetve nőtlenek, és zömében férfi, tehát a munkaerő hiányával küzdő ország ebből a szempontból legértékesebb tagjait veszti el.

Tovább...