Havi hírek
2017. április 03. hétfő - 11:32:22 -- Egészség, egészségügy -- 0

Abcug

Napi 24 órában dolgoznak, megállás még éjszaka sincs. Fejlesztenek, tornáztatnak, emelgetnek, etetnek, pelenkáznak, és közben viszik a háztartást, mint a többi dolgozó nő. A különbség annyi, hogy az ő munkahelyük az otthonuk, ahol gyakran évtizedeken keresztül ápolják súlyosan sérült gyereküket, hozzátartozójukat. Magyarországon ez 12 ezer családot érint, a kormány szerint azonban ők nem munkát végeznek, ezért munkabér helyett segélyt kapnak. Abból is megalázóan keveset.

Tovább...

2017. április 03. hétfő - 10:05:48 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Nyugat.hu

Rendőri felvezetéssel érkeztek a motorosok Szentgotthárd határába, a pénteki halálos baleset helyszínére. Gyalog, kerékpárral és autóval is sokan érkeztek, rendőri és polgárőri biztosítás mellett sorban gyúltak a mécsesek az elhunyt bukósisakja mellett.

Hajdu György pénteken munkahelyéről, a szentgotthárdi Opel gyárból indult haza motorján. A 43 éves férfit néhány perc múlva halálos baleset érte. Már ha balesetnek nevezzük azt, amikor egy merevrészeg sofőr félrehúzza a kormányt és elgázolja a vele szemben szabályosan közlekedő motorost. A vétlen az ütközés pillanatában életét vesztette. Valószínűleg fel sem foghatta, mi történik...

Tovább...