Havi hírek
2017. March 31. Friday - 11:22:58 -- Belföld -- 0

Népszava Online

A lakásépítés iránti igények viszont drámai mértékben megnövekedtek, de a kereslet bővülésével és a munkaerőhiánnyal is magyarázhatóan az árak is megindultak felfelé. Az építési vállalkozók idén legföljebb 6-7 százalékkal emelik az áraikat, miközben az építőanyagok akár két számjegyű szárnyalást is produkálhatnak - tette hozzá az ÉVOSZ elnöke.

Márpedig a jó szakembereket meg kell fizetni. A szakember szerint a jelenlegi átlagosan 150-200 ezer forintos fizetéseket legalább 100 ezer forinttal szükséges megtoldani ugyanis az már itthon tarthatja a szakiparosokat.

Becslések szerint mintegy 35-50 ezer munkavállaló hagyta el a 2008-2009-es gazdasági világválság óta az építőipart. A gondokat csak növelte, hogy a jó szakemberek jelentős része külföldön, Nyugat-Európában vállalt munkát - derült ki egy a Construma kiállításon tartott sajtótájékoztatón.

Tovább...2017. March 31. Friday - 11:17:34 -- Blog -- 0

Kettős Mérce

Van, aki szerint veszélyes erről beszélni. Seres László a hvg.hu-n például Rákosi Mátyásból indul ki és jut el odáig, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje bűnt követett el (vagy kommunista), amikor kampányában a „fizessenek a gazdagok” szlogent használva osztályharcosan a gazdagok megadóztatásáról beszél. Seres szerint a kétes vagyonok megadóztatása az még rendben van, de hogy minden magasabb jövedelmű, gazdagabb polgár többet fizessen (arányosan persze, mert effektíve az egykulcsos adóval is többet fizet), az már merénylet. Mármint a szabad piac, Friedrich Hayek, Ludwig von Mises, a tisztesség és Seres László ellen.

Tovább...2017. March 31. Friday - 10:48:37 -- Politika -- 0

RTL Klub - Magyarul Balóval2017. March 31. Friday - 10:46:35 -- Külföld -- 0

Index

Grizz Lee "Banjoman" Marcus azért ment el fellépni az Atlanta mellett fekvő Traces of Tiger öregek otthonába, hogy szórakoztassa az ott lakókat. Ő volt aztán a legjobban meglepődve, amikor egy 85 éves asszony tényleg táncra perdült. A 85 éves Dorothy Stocktonról unokája azt mondta: nagymamája mindig is szeretett táncolni. Az idős asszonynak gerincferdülése van és 2013-ban eltört a csípőcsontja. De felépült, és újra táncol. Sok boldogságot, Dorothy néni!

Ha vidám magyar nyugdíjas férfiakat akar látni balerinának öltözve és a Hattyúk tavát táncolva, ne hagyja ki ezt a posztot se.

Tovább...2017. March 31. Friday - 10:36:00 -- Időjárás -- 0

HVG

Csúcsra jár a tavasz: kellemes, kifejezetten meleg, száraz idővel köszönt be az április.

Pénteken napközben napos időre lehet számítani, legfeljebb keleten képződhet több gomolyfelhő, de eső ott sem várható. A Dunántúlon ismét megélénkül, a Kisalföld környékén megerősödik a szél. 18 és 23 fok között alakul a csúcshőmérséklet.


Tovább...