Havi hírek
2017. March 27. Monday - 11:12:03 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

24 HU

Mivel magasabb lesz az infláció a kormány által tervezettnél, ezért novemberben plusz pénzt kaphatnak a nyugdíjasok – hívta fel a figyelmet a Magyar Idők. A Blikk pedig kiszámolta, mennyi az annyi: ha az idei infláció 2,6 százalékos lesz, akkor egy 120 ezer forintos átlagnyugdíj esetén 14-15 ezer forintnyi egyszeri kiegészítésre számíthatnak.

 Változatlanul érvényes az a szabály, hogy az inflációs várakozások miatt egyetlen nyugdíjas sem járhat rosszabbul

-mondták el a Nemzetgazdasági Minisztériumnál a Magyar Időknek.

A többlet oka, hogy a nyugdíjasok csupán 1,6 százalékos emelést kaptak az év elején, ennyire lőtte be ugyanis még tavaly a kormány az inflációt. Látható, hogy ennél magasabb lesz, legalább egy százalékponttal. Az egyösszegű kompenzációt meg fogják kapni a nyugdíjasok, erről majd novemberben dönt a kormány.

Tovább...2017. March 27. Monday - 10:59:23 -- Gazdaság -- 0

Népszava Online

Ennek egyik oka, hogy a gazdák többsége felhagyott a termesztéssel, mert az jelentős befektetést és élőmunkát igényel.


Tovább...2017. March 27. Monday - 10:21:42 -- Közélet -- 0

Népszava Online

Március 20-ig 201-en fagytak meg tavaly ősz óta – tudatta a Magyar Szociális Fórum vasárnapi közleményében. 

Az áldozatok túlnyomó többségét fűtetlen lakásában érte a halál. Sokan kórházba szállításuk közben, illetve odaérkezésük után hunytak el, mert már nem tudtak rajtuk segíteni. Csak kisebb részük szenvedett fagyhalált a szabad ég alatt, közterületen. A fagyhalál legfiatalabb áldozata 11, a legidősebb pedig 93 éves volt. Többségükben férfiak hűltek ki végzetesen.

Tovább...2017. March 27. Monday - 09:59:48 -- Blog -- 0

Ténytár blog

A rendszerváltás óta soha ennyien nem dolgoztak még Magyarországon, és a munkanélküliség sem volt soha ennyire alacsony. Ennek ellenére még sincs hurráoptimizmus a munkaerőpiacon, mivel a munkaerőhiány a gazdaság minden ágazatában már jelen van, a cégek számára pedig egyre nagyobb fejtörést okoz a betöltetlen álláshelyek feltöltése.

A kormány a közmunkaprogramban részt vevők mobilizálását és átcsatornázását tekinti megoldásnak: Brüsszelből érkező ajánlások figyelembevételével állna neki a közfoglalkoztatás megreformálásának. A módosítások keretében először 150 ezerre csökkentik majd a programban résztvevők számát, mivel az nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Tovább...